Înfrumusețează, întinerește tenul, luptă împotriva ridurilor, îți face părul strălucitor și costă foate puțin

Drojdia este folosită mai ales în bucătărie; cu toate acestea, are multe calități remarcabile care o fac utilă și pentru tratamentul pielii.
Din ce este făcută drojdia? Din punct de vedere chimic, conține 73% – 75% apă, 13% proteine, o cantitate mică de potasiu, calciu, sodiu, magneziu, fosfor și grăsimi, carbohidrați, vitaminele B și E precum și enzime.

Sponsored links

Îngrijirea pielii

Consumul de drojdie aduce beneficii frumuseții, dar numai dacă o consumăm crudă. Luați ¼ dintr-un cub de drojdie pe săptămână, pe stomacul gol, dimineața sau seara.
Drojdia, administrată intern, face pielea mai frumoasă. Efectele vor fi vizibile în câteva zile: acneea inflamată devine mai puțin severă, iar erupțiile de coșuri se vor vindeca mult mai repede.

Masca faciala

Faceți o mască simplă și totuși eficientă folosind ½ pachet de drojdie încălzită în lapte, faceți o pastă și aplicați-o pe față cu grijă. Lăsați-o să acționeze 20-30 de minute și apoi clătiți-o cu apă călduță. Rezultatele vor fi impresionante: porii se vor micșora și inflamația va fi redusă.
Dacă pielea ta este sensibilă și se usucă rapid, adaugă la această mască miere sau orice ulei vegetal presat la rece. De asemenea, puteți încerca apoi o mască de brânză – utilizați o cantitate mică de amestecuri de brânză cu niște miere și lapte. Aceasta mască va curăța și hidrata pielea.

Riduri

Vitamina B care este prezentă în drojdie întărește pielea. Puteți reduce ridurile fine cu o mască de drojdie. Bateți un albuș de ou și amestecați-l cu smântână și drojdie. Aplicați-l pe pielea curată; spălați-vă fața după 15 minute.

Sponsored links

Îngrijirea părului, căderea părului

Drojdia, cuburi sau uscată, oprește căderea părului. Este important să luați o cantitate mică de drojdie în mod regulat și să nu vă așteptați la un efect imediat. După câteva săptămâni, căderea părului va deveni mai lentă, iar părul va deveni mai strălucitor și mai puțin rupt.

Păr strălucitor

Părul subțire și deteriorat poate beneficia foarte mult de drojdie. Utilizarea unei măști de păr cu drojdie de două ori pe săptămână poate fi foarte utilă. Amestecă o lingură de drojdie cu puțină bere pentru a face o pastă. Masați amestecul în păr și clătiți-l după 15 minute. Părul devine ușor de pieptănat și strălucitor.

Îngrijirea unghiilor

Dacă unghiile ți se rup ușor și simți că sunt subțiri și fragile, încearcă drojdia pe plan intern. Chiar dacă mănânci doa puțină drojdie pe zi, vei vedea rezultatele în aproximativ o lună. Unghiile nu se vor mai rupe, vor deveni mai puternice și vor crește puțin mai repede.

Sarcina

Pe langă vitamine si minerale, drojdia conține o cantitate considerabilă de acid folic, ceea ce o face foarte utilă în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru. Ar trebui să mănânci un praf de drojdie în fiecare zi; pentru a-l face mai gustos, îl poți amesteca cu lapte sau iaurt.

Sponsored links

Sistemul nervos

Drojdia conține o cantitate mare de vitamine și minerale, care au un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos. Merită să o încercați în cazuri de oboseală, epuizare sau depresie și în zilele stresante. Mănâncă un vârf de cuțit de drojdie pe zi și vei experimenta efectele pozitive în curând.

În atenția persoanelor care sunt sensibile la infecții fungice

Drojdia este foarte utilă în toate cazurile de mai sus, dar poate servi și ca bază de nutriție bună pentru ciuperci. Este foarte important să consumați drojdie în cantități foarte mici și să consultați medicul înainte de a începe o cură de drojdie dacă aveți un istoric de contact cu Candida.

Sponsored links