8 Remedii naturale eficiente pentru a scăpa de infecțiile tractului urinar (ITU)

Infecțiile tractului urinar sau, de asemenea, cunoscute sub numele de ITU sunt o problemă foarte frecventă. Chiar dacă atât bărbații, cât și femeile pot avea infecții ale tractului urinar, femeile sunt mai predispuse să le dezvolte.

Sponsored links

O infecție urinară apare atunci când bacterille pătrund în vezică și în tuburile sale. Există puține motive care stau la baza apariției acestei boli, cum ar fi actul sexual, ținerea prea multă vreme înainte de a urina, sarcina, menopauză, precum și diabetul.

Tratamentul rapid este extrem de necesar, astfel încât infecția să nu conducă la deteriorarea ulterioară a rinichilor.

Iată 10 remedii naturale pentru infecțiile tractului urinar:

1. Oțet de mere

Oțetul de mere este plin de enzime, potasiu și multe minerale esențiale care pot preveni bacteriile care duc la dezvoltarea infecțiilor tractului urinar. Persoanele care suferă de ITU pot folosi oțet de mere ca tratament antibiotic natural pentru această infecție.

 

2. Suc de afine

Sponsored links

 

 

Consumul zilnic a jumătate de pahar de suc de afine este una dintre cele mai simple metode de prevenire a ITU. Persoanele care suferă de ITU ar trebui să consume această băutură timp de cel puțin 3 până la 4 pahare în mod regulat pentru a împiedica infecția să afecteze în continuare rinichii.

3. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a regla echilibrul acido-bazic al urinei acide și, de asemenea, de a vă ajuta să calmați durerea. Neutralizarea acidității pe care o are urina poate ajuta, de asemenea, la accelerarea procesului de recuperare. Pur și simplu amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apă și consumați-o cel puțin o dată sau de două ori în mod regulat.

4. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antibacteriene care pot lupta împotriva bacteriilor care pot duce la infecții ale vezicii urinare, cum ar fi UTI. Adăugați 10 picături de ulei de arbore de ceai în baia de apă și folosiți această apă pentru a clăti deschiderea uretrei.

Sponsored links

5. Afine

 

 

Antioxidanții pe care îi conține sunt eficienți în sprijinirea sistemului imunitar și, de asemenea, în prevenirea dezvoltării bacteriilor care duc la ITU.

Puteți consuma zilnic, la micul dejun, o combinație de afine cu cereale integrale. De asemenea, puteți consuma zilnic suc de afine atât dimineața cât și seara pentru a avea un rezultat mai rapid.

6. Ananas

Consumul regulat de o cană de ananas vă poate ajuta să preveniți infecția urinară. De asemenea, puteți extrage sucul din jumătate de ananas și îl puteți bea. Este mai bine să folosiți ananas proaspăt, deoarece versiunea conservată ar putea conține conservanți și zahăr adăugat.

Sponsored links

7. Comprese cu apă fierbinte

Puneți puțină apă fierbinte într-un recipient special sau într-o sticlă. Așezați sticla de apă pe abdomenul inferior timp de câteva minute. De asemenea, puteți plasa o compresă fierbinte de-a lungul părții abdominale inferioare pentru a calma durerea.

8. Apă

 

 

Dacă aveți o infecție urinară consumați multă apă. Încercați să beți cel puțin 8 până la 10 pahare de apă în mod regulat. Pur și simplu consumând multă apă, veți urina mai des, ceea ce este cu adevărat necesar pentru vindecarea acestui tip de infecție.

Aceste remedii naturale sunt puternice în tratarea ITU. Dar dacă infecția tot nu trece, ar trebui să mergeți la un consult medical pentru cele mai bune rezultate!

Sponsored links