Un tânăr surprinde imaginea unor valuri ciudate, la scurt timp află despre ce este vorba

Dacă vezi astfel de valuri, ieși imediat din apă!

În natură există mii de fenomene care, după mii de ani, încă reușesc să ne uimească pentru că sunt evenimente care pot fi pe cât de frumoase, pe atât de impresionante .

Sponsored links

În apele Oceanului Atlantic, în apropierea coastei de vest a Franței, se află Île de Ré (insula Ré), o renumită stațiune turistică care oferă plaje frumoase pe care încă se pot vedea urmele vechilor buncăre datând din perioada.nazist. Cu toate acestea, există și o altă particularitate care o distinge.

La prima vedere, valurile care se formează în jurul malurilor sale arată ca o adevărată tablă de șah . Scenariul care se creează este atât de fascinant încât, atunci când se întâmplă, turiștii și localnicii se adună lângă marele far pentru a putea aprecia mai bine spectacolul. Deși popoarele antice credeau că toate acestea s-au întâmplat datorită unei forțe magice, în mod clar, există o explicație științifică.

Acest fenomen se numește Mare a Croce, este generat de două sisteme de valuri care se deplasează pe unghiuri oblice și se ciocnesc între ele. Evenimentul poate avea loc atunci când, de exemplu, valurile venite dintr-un anumit sistem meteorologic continuă în aceeași direcție în ciuda schimbării vântului. Sau, când valurile a două fronturi meteorologice, chiar îndepărtate unul de celălalt, se ciocnesc.

Oricât de fascinant ar fi să-l admiri de pe mal, marea în formă de cruce reprezintă un mare pericol pentru bărcile care se află în mijlocul acestei mari table de șah, valurile fiind foarte puternice. De-a lungul anilor au avut loc multe accidente maritime tocmai din cauza acestui fenomen.

Sponsored links

Aceste evenimente nu sunt prea frecvente, dar s-a constatat că ele apar mai ales în apele oceanice. Un băiat a avut norocul să poată asista la această particularitate și a făcut câteva fotografii impresionante pe care le-a postat apoi pe platforma Twitter.

Acesta este, fără îndoială, un fenomen neobișnuit și, deși acum suntem conștienți de ce se întâmplă, este totuși minunat și spectaculos .

Natura știe întotdeauna să ne ofere spectacole uluitoare.

Sponsored links