7 lucruri ciudate de care pisicile se tem cel mai tare

Dacă ai o pisică care se sperie ușor sau reacționează brusc la sunete obișnuite, nu te îngrijora, acest comportament este destul de comun. Pisicile pot dezvolta temeri ciudate, și poate că ai experimentat momente în care a trebuit să distragi atenția pisicii tale cu ajutorul jucăriilor pentru a se liniști.

Sponsored links

Indiferent dacă pisica ta trăiește în casă și este mai puțin expusă la stimuli exteriori sau este o pisică aventurieră ce are acces afară, este posibil să observe lucruri care o sperie în mod neașteptat. Este important să înțelegem și să gestionăm aceste temeri pentru a asigura binele și confortul pisicii noastre.

7 lucruri ciudate de care pisicile se tem cel mai tare

1. Pisicile nu sunt mari iubitoare de apă, preferând să înoate doar în caz de necesitate, datorită simțului lor olfactiv sensibil, care le face să detecteze substanțele chimice din apă.

2. Privitul fix poate fi perceput de pisici ca un comportament amenințător, așa că este mai bine să nu le fixezi privirea prea mult și să clipești pentru a le arăta că nu sunt amenințate.

3. Schimbările în rutină și mediu pot provoca anxietate la pisici, așa că trebuie să facem astfel de schimbări cu grijă și să le ajutăm să se adapteze treptat.

Sponsored links

4. Pisicile au auz foarte dezvoltat și pot auzi sunete înalte de la distanțe mari.

5. Pisicile nu reacționează întotdeauna prietenește la străini, iar nivelul lor de socializare din copilărie poate influența comportamentul lor față de persoanele necunoscute.

6. Pisicile evită anumite mirosuri, precum cele puternic acide sau provenind de la plante specifice.

7. Pisicile nu se recunosc în oglindă și pot fi confuze de imaginea proprie reflectată, deoarece nu pot simți mirosul obișnuit al altor pisici în oglindă.

Sponsored links

Sponsored links