Știința confirmă: Câinii pot recunoaște oamenii răi

O pisică sau un câine? Când ne gândim să ne luăm un animal de companie, ne limităm adesea la o pisică sau un câine.

Sponsored links

Câinii au nevoie de mai multă îngrijire și cresc și înțeleg mai bine emoțiile umane, iar pisicile sunt animale mai autonome și fără griji.

Conform multor cercetări științifice, câinii au un al șaselea simț foarte evoluat și sunt mult mai sensibili la emoțiile umane.

Mai mult, câinii pot simți și dacă cineva este demn de încredere.

Cum pot câinii să recunoască oamenii răi?

Câinii își folosesc experiența anterioară pentru a înțelege dacă cineva nu este de încredere.

Sponsored links

Experimentul a fost realizat cu 34 de câini și a fost împărțit în trei părți.

  • În prima parte, proprietarii de câini i-au îndreptat spre bolurile cu mâncare, iar câinii au alergat spre ea.
  • În a doua parte, proprietarii au arătat spre boluri fără mâncare și i-au păcălit pe câini să alerge spre ele.
  • În a treia parte, s-a descoperit că, câinii nu vor mai urma mâinile care indicau direcția. Ei și-au folosit judecata din experiența anterioară pentru a judeca dacă persoana este sau nu de încredere.

Știința din spatele câinilor care simt oamenii răi.

Câinii au un al șaselea simț foarte evoluat și sunt, de asemenea, foarte receptivi la complexitățile comportamentului uman.

Când o persoană are intenții rele sau este pe cale să facă ceva rău, ritmul cardiac crește și există o grămadă de anumite substanțe chimice, cum ar fi adrenalina, care o face să transpire mai mult decât de obicei.

Deoarece câinii au un simț al mirosului foarte acut și sunt hiper-alerți în fiecare moment, pot prelua aceste mirosuri și schimbări de comportament în câteva secunde și pot reacționa la ele.

Sponsored links

Instinctele câinelui sunt foarte ascuțite și sunt mai vigilente, deoarece trăiesc total în momentul prezent, pot fi vibrații bune ori proaste, reacționează fie devenind înfricoșători, fie devin hiper-agresivi în comportamentul lor.

De asemenea, câinii controlează modul în care alții comunică cu proprietarii lor.

Mai multe cercetări demonstrează că, câinii sunt de asemenea sensibili la indicii sociale și sunt extrem de loiali proprietarilor lor și încearcă să controleze modul în care alții comunică cu proprietarii lor.
Într-un experiment, proprietarii de câini au cerut ajutor oamenilor și, ulterior, acești oameni au încercat să mângâie câinii.

Câinii au lăsat să fie atinși de acei oameni care le-au ajutat proprietariul și au refuzat să fie atinși de oamenii care au refuzat să le ajute proprietarul.

Sponsored links

Nu s-au simțit prietenoși cu acei oameni și au refuzat orice fel de afecțiune de la cei care au fost nepoliticoși față de proprietarii lor în vreun fel.

Câinii înțeleg clar comunicarea dintre stăpânii lor și străini.

În cadrul experimentului, proprietarii de câini au cerut ajutor de la 2 grupuri de necunoscuți. Câinii au arătat o bună înțelegere a indicilor sociali și au evitat persoanele care și-au maltrat proprietarii.

Câinii sunt mai deștepți decât credem.

Este dovedit științific că, câinii sunt creaturi inteligente, dar inteligența lor este diferită de a noastră. „Câinii sunt foarte sensibili la comportamentul uman. Cu toate acestea, au mai puține concepții preconcepute. „„ Trăiesc în momentul prezent, nu se gândesc la trecut și nu sunt capabili să-și facă planuri pentru viitor „, explică John Bradshaw, om de cercetare onorific la școala veterinară a Universității din Bristol.

Sponsored links

Aceștia ne pot descifra gesturile și emoțiile, pot înțelege indicii sociale și pot afla dacă cineva nu este de încredere pe baza experienței și a judecății sale anterioare.

Au un al șaselea simț extrem de evoluat și o conștientizare sporită pe măsură ce trăiesc în momentul prezent, fără a avea nicio considerație pentru trecut sau viitor.

Data viitoare când câinele dvs. este suspect de o persoană, ar fi bine să acordați atenție indicațiilor sale.

Dacă te afli vreodată într-o situație în care câinelui tău nu-i place de cineva sau acționează diferit în fața lor, poți afla foarte ușor dacă are unele rezerve cu privire la această persoană.

Sponsored links

Dacă câinele dvs. este, în general, fericit și încântat și are încredere în oamenii noi, probabil ar sări și se va juca cu acea persoană, ar da din coadă, l-ar linge sau lătra sau ar face un zgomot prostesc și l-ar înconjura, dar dacă acționează ciudat în jurul cuiva cum ar fi acțiunile înfricoșătoare precum fuga de acea persoană sau își lasă urechile, își bagă coada între picioare sau devine hiper-agresiv și latră și mârâie la cineva, acesta încearcă să te protejeze de ele, și ar trebui să iei indicii de la toate aceste steaguri roșii și să fii mai atent la această persoană, deoarece câinii pot simți oamenii răi.

Sponsored links