Pentru o viață sănătoasă evitați: prietenii falși, minciuna și excesul de încredere!

Pentru o viață sănătoasă evitați: prietenii falși, minciuna și excesul de încredere.

Sponsored links

Înainte…oamenii erau mai simpli, mai săritori, mai iubitori, mai puțini interesați de bârfă, mai puțin interesați de partea materială sau de ce face și cum face vecinul…și chiar dacă erau mai închiși la minte, erau mai deschiși la suflet. Acum, în zilele noastre, nici nu știi de cine să te mai ferești.

Adesea un “prieten” se transformă rapid într-un dușman. Uită tot binele pe care i l-ai făcut, uită de suflet, uită de tot. Prietenia nu mai valorează nimic pentru unii… Adesea o relație minunată, se transformă subit într-una în care cei doi parcă nici nu s-au cunoscut vreodată. Chiar dacă părea o iubire frumoasă, se spulberă într-o clipă. Nu-și mai vorbesc, nu se mai caută, nu mai contează unul pentru celălalt…

Dacă te întrebi de ce și cum se poate așa ceva? E simplu! Unii oameni sunt atât de prefăcuți încât îți trebuie o capacitate deosebită ca să-ți dai seama cât teatru joacă. Vin cu un anumit scop, care odată atins, îi fac să-și piardă interesul față de tine. Oamenii care mint o singură dată, o vor face de mai multe ori. Acolo unde minciuna își face loc cu ușurință, omoară orice fel de relație. Cum poți avea încredere într-un om care minte? Care te crede atât de idiot încât tu parcă ai fi de pe altă lume și nu vezi clar că minte.

Nici nu știi ce doare mai tare: minciuna, sau faptul că te crede atât de prostănac încât te poate minți după bunul plac, fără ca tu să îți dai seama. 

Sponsored links

Oamenii nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere. Acordă mult timp înainte de a spune că îi cunoști. În vremurile bune, toți oamenii par frumoși, buni, deosebiți… Abia când vin vremurile mai dificile își arată adevărata față.

Unii adoră să pară ceea ce nu sunt și poți pierde mulți ani din viață alături de ei, ca mai apoi să ajungi să regreți că nu ai reușit să îi cunoști cu adevărat. Cu toate că e plină lumea de astfel de oameni, există și oameni cu adevărat frumoși sufletește. Nu sunt mulți, sunt puțini, dar sunt adevărate comori. De ei trebuie să te înconjori și să-i păstrezi în jurul tău, să le mulțumești că există și să-i mulțumești Lui Dumnezeu că ți i-a dat alături.

Sponsored links