Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei bere în fiecare zi?

Consumul zilnic de bere afectează corpul în diverse moduri și poate cauza probleme de sănătate, inclusiv:

Sponsored links

Creștere în Greutate și Burtă de la Bere

Berea crește aportul caloric și de carbohidrați și ar putea împiedica arderea grăsimilor. De asemenea, conține fitoestrogeni, care pot crește riscul de acumulare a grăsimilor în zona abdominală.

Creșterea Riscului de Boli de Inimă

Consumul excesiv de alcool crește ritmul cardiac, ceea ce este extrem de periculos pentru persoanele cu afecțiuni cardiace existente și tensiune arterială ridicată.

Un studiu din 2018 publicat în numărul din aprilie al revistei The Lancet a constatat că persoanele care consumau 10 sau mai multe beri alcoolice pe săptămână mureau din cauza bolilor cardiovasculare cu unul sau doi ani mai devreme decât cei care consumau 5 beri sau mai puține pe săptămână.

Consumul a 18 sau mai multe beri pe săptămână reduce speranța de viață cu 4 până la 5 ani.

Sponsored links

Daunează Ficatului

Consumul excesiv de alcool cauzează leziuni hepatice și duce la boli hepatice. Inițial, o persoană dezvoltă ficat gras, în care se depozitează excesul de grăsime în ficat, ceea ce duce mai târziu la inflamații hepatice continue (hepatită). În cele din urmă, când se acumulează țesut cicatricial din cauza hepatitei/inflamației cronice, persoana dezvoltă ciroză.

Leziuni Nervoase

Consumul prelungit de bere în exces poate duce la neuropatia alcoolică. Leziunile nervoase sunt asociate cu perioade lungi de consum excesiv, precum și cu deficiențe nutriționale cauzate de consumul excesiv.

Probleme de Memorare

Consumul excesiv de alcool cauzează întreruperi de memorie. Aceasta se poate întâmpla după o noapte de consum excesiv de alcool. Consumul prelungit și excesiv de alcool poate duce, de asemenea, la pierderea permanentă a memoriei și demență.

Daunele cauzate de consumul zilnic de alcool variază de la o persoană la alta. Severitatea daunelor variază, de asemenea, în funcție de gen și alte factori.

Sponsored links

Câtă Bere este Prea Multă?

Există ghiduri pentru a ajuta oamenii să determine câtă bere să consume. Din păcate, acestea sunt ghiduri generale și nu se aplică tuturor.

Cu toate că ghidurile generale sunt utile pentru unii oameni, mulți experți medicali cred altfel. Ei consideră că este mai bine să abordezi consumul de alcool într-un mod mai personalizat.

Pe măsură ce îți cunoști mai bine corpul și cum reacționează la alcool, s-ar putea să găsești ghidurile prea permisive. Toleranța ta la consumul de alcool variază în funcție de:

  • Vârstă
  • Greutate
  • Medicamente
  • Afecțiuni preexistente
  • Experiența și obiceiurile de consum

Ce Este Considerat Consum Excesiv de Alcool?

Consumul excesiv de alcool poate varia în funcție de genul persoanei.

Sponsored links

Pentru bărbați: consumul a mai mult de 4 beri într-o zi sau mai mult de 14 beri pe săptămână este considerat excesiv.
Pentru femei: consumul a mai mult de 3 beri într-o zi sau mai mult de 7 beri pe săptămână este considerat excesiv.

Ce Este Considerat Consum Moderat de Alcool?

Pentru consumul moderat de alcool depinde și de genul persoanei. Conform Ghidurilor Alimentare pentru Americani, consumul moderat de alcool este considerat:

Pentru bărbați: consumul a mai puțin de 2 beri pe zi.
Pentru femei: consumul a mai puțin de 1 beri pe zi.

Sponsored links