Tuse supărătoare? IATĂ 6 ceaiuri pentru tratarea ei

Tusea este o problemă care apare destul de des și care poate perturba somnul liniștit și starea de bine. În loc să ne întindem imediat mâna după medicamentele din dulapul de medicamente, ar trebui să ne gândim la puterea vindecătoare a naturii.

Sponsored links

Iată 6 ceaiuri delicioase și bune pentru tratarea tusei și ameliorarea disconfortului.

1. Ceai de mușețel:

Mușețelul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și de calmare a mucoaselor. Un ceai de mușețel cald și dulce vă poate ajuta să vă calmați gâtul iritat și să reduceți tusea. Puneți o lingiră de flori de mușețel într-o ceașcă de apă fierbinte și beți-l de două ori pe zi pentru a obține rezultate optime.

2. Ceai de ghimbir:

Ghimbirul este un aliat puternic în combaterea răcelii și a tusei. Are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii care pot ajuta la eliminarea durerii de gât și la reducerea tusei. Adăugați felii subțiri de ghimbir proaspăt într-o cană de apă fierbinte și lăsați-l să se infuzeze pentru câteva minute. Adăugați miere și suc de lămâie pentru un gust delicios și beneficii suplimentare.

Sponsored links

3. Ceai de mentă:

Menta este binecunoscută pentru capacitatea sa de a calma gâtul și de a ameliora senzația de disconfort din timpul tusei. Ceaiul de mentă poate fi o opțiune excelentă, mai ales atunci când tusea este însoțită de congestie. Beți ceai de mentă cald pentru a vă elibera căile respiratorii și pentru a reduce tusea.

4. Ceai de tei:

Teiul este cunoscut pentru efectul său calmant asupra sistemului nervos și a gâtului. Acesta poate reduce senzația de iritație și disconfort în gât și poate ajuta în caz de tuse uscată. Un ceai de tei cu miere este o alegere excelentă pentru a vă liniști și pentru a vă ajuta să adormiți mai bine.

Sponsored links

5. Ceai de sunătoare:

Sunătoarea este recunoscută pentru proprietățile sale antivirale și antiinflamatorii. Consumul de ceai de sunătoare poate ajuta la ameliorarea tusei și la reducerea simptomelor asociate răcelii și gripei. Lăsați o linguriță de flori de sunătoare să se infuzeze într-o ceașcă de apă fierbinte și beți de două ori pe zi.

6. Ceai de eucalipt:

Uleiul de eucalipt este utilizat adesea pentru a trata problemele respiratorii. Ceaiul de eucalipt are un efect de deschidere a căilor respiratorii și poate ajuta la reducerea tusei și a congestiei. Pe lângă consumul de ceai de eucalipt puteți adăuga câteva picături de ulei de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte și inhalați vaporii pentru a vă ameliora simptomele.

Sponsored links

În concluzie, ceaiurile de plante pot fi o modalitate delicioasă și naturală de a trata tusea și de a vă recăpăta starea de bine. Cu proprietățile lor vindecătoare și efectele de calmare, aceste ceaiuri reprezintă o alternativă excelentă sau o completare la medicamentele tradiționale. Încercați-le și vă veți simți mai bine în curând.

Sponsored links