Ceai simplu de GĂLBENELE – tratați bolile aparatului gastro-intestinal, aritmia, bolile de piele, problemele ginecologice și afecțiunile biliare și respiratorii

Plantele nu sunt doar frunze și flori care încântă privirea și furnizează omenirii oxigen. Acestea sunt medicamente puternice care ne pot scăpa de aproape orice boală. În cele mai vechi timpuri, o persoană care știa să se vindece cu ierburi era respectată. Din fericire, astăzi multe rețete populare sunt confirmate științific și putem folosi plantele în prepararea medicamentelor. În acest articol vom vorbi despre gălbenele – este o plantă foarte comună care este adesea folosită în medicina pe bază de plante. Florile de gălbenele sunt un antiseptic și antibiotic natural care poate suprima creșterea multor bacterii și viruși.

Sponsored links

Beneficiile ceaiului de galbenele

Proprietățile benefice ale gălbenelelor sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri și se datorează compoziției lor bogate. Planta conține uleiuri esențiale, flavonoide, cumarine, carotenoide, steroli, taninuri, diverse vitamine. Florile de gălbenele sunt bogate în molibden, zinc, seleniu și cupru. Toate acestea fac ca ceaiul și tinctura de galbenele să fie literalmente de neînlocuit în tratamentul multor boli.

Pentru cavitatea bucală și gât.

Un decoct de ceai de galbenele este utilizat în mod eficient pentru bolile cavității bucale – planta inhibă dezvoltarea streptococilor și stafilococilor. Clătirile se fac adesea pe bază de tinctură cu alcool. Soluția este eficientă pentru stomatită și boli ale gâtului – amigdalită, faringită. Florile de gălbenele ameliorează rapid durerea și inflamația.

Pentru tractul respirator.

Ceaiul de gălbenele este utilizat eficient în tratamentul complex al organelor tractului respirator superior. Ceaiul ajută la calmarea tusei uscate care lătră, ajută la slăbire și spută. Tinctura este folosită și extern pentru a încălzi zona bronșică.

Boli de piele.

Gălbenelele sunt adesea folosite extern pentru a trata diverse boli ale pielii. Decoctul de gălbenele este eficient pentru erupții alergice, eczeme, tăieturi, arsuri. Calendula este folosită cu succes în cosmetologie pentru combaterea verucilor, acneei, furunculelor.

Sponsored links

Pentru inimă și vasele de sânge.

Gălbenelele sunt capabile să extindă vasele de sânge, ceea ce ajută la îmbunătățirea activității inimii, prevenind dezvoltarea tahicardiei și a aritmiei. Cu utilizarea constantă a ceaiului de galbenele, tensiunea arterială se normalizează, riscul de apariție a aterosclerozei scade, dispneea dispare.

Împotriva bolilor tractului gastro-intestinal.

Vindecarea rănilor și proprietățile antiinflamatorii ale gălbenelelor sunt folosite cu succes în lupta împotriva gastritei, ulcerelor, colicilor intestinale. Ceaiul de gălbenele este eficient în toxiinfecțiile alimentare – planta suprimă perfect microflora patogenă. În plus, flavonoidele din această minunată plantă stimulează producția și reînnoirea bilei, previn formarea de polipi și tumori în intestine și elimină toxinele și metalele grele.

Ceaiul de gălbenele este eficient și în combaterea constipației pentru o curățare rapidă și blândă a intestinelor.

Împotriva cistitei.

Proprietățile antiseptice ale gălbenelelor pot fi folosite în lupta împotriva inflamației pereților vezicii urinare. Dacă doriți să scăpați de simptomele cistitei, beți cât mai mult decoct de gălbenele sau ceai – acest lucru va ajuta la suprimarea durerii și a urinării dureroase.

Sponsored links

Afecțiuni ginecologice.

Ceaiul de gălbenele este foarte des folosit extern pentru irigarea pereților vaginului în lupta împotriva diferitelor probleme infecțioase și inflamatorii. Gălbenelele suprimă perfect sângerările uterine, ameliorează mâncărimea și iritația și tratează eficient eroziunea colului uterin. Pe bază de gălbenele se produc chiar și supozitoare farmaceutice pentru administrare vaginală. Pe plan intern, ceaiul de galbenele este folosit pentru menopauză – vă permite să normalizați fondul hormonal, să scăpați de bufeurile, transpirația și alte simptome neplăcute ale menopauzei.

Calmează nervii

Și ceaiul de galbenele calmează perfect, normalizează somnul, stabilizează starea emoțională. Ar trebui să beți dacă vă confruntați cu un stres fizic și psihic ridicat în fiecare zi, în permanență în mișcare.
Utilizarea gălbenelelor în cosmetologie se explică și printr-un efect puternic de albire. Sucul și decoctul puternic de inflorescențe ajută la tratarea pistruilor, petelor de vârstă, albește tenul. O clătire pe bază de decoct de flori vă permite să faceți buclele mai strălucitoare și aurii.

Cum să faci ceai de gălbenele?

Prepararea ceaiului de galbenele este foarte simplă, de obicei în rețetă se folosesc doar inflorescențele plantei, nu tulpinile și frunzele. Aduceți apa la fiert, dar nu o fierbeți prea mult – când la suprafață încep să apară bule mici, fierbătorul poate fi luat de pe foc. Clătiți un ceainic de porțelan sau de lut cu apă clocotită, puneți în el o lingură de petale de gălbenele uscate sau proaspete, turnați apă clocotită, acoperiți ermetic și lăsați timp de 5-10 minute. Ceaiul de gălbenele merge bine cu mentă – puteți prepara două componente în același timp.

Proprietățile benefice ale ceaiului de galbenele vor crește dacă bei o băutură caldă cu lămâie, miere, suc de afine, zmeură și ghimbir. Iarna, băutura va fi o adevărată salvare de numeroase răceli și virusuri.

Sponsored links

Sponsored links