Ce se întâmplă cu corpul tău când nu mai mănânci pâine

Tot mai mulți oameni au încetat să mănânce pâine și încearcă să urmeze diete care nu conțin carbohidrați. Mii de bloggeri au împărtășit multe informații despre ceea ce s-a schimbat în viața lor de când au decis să renunțe la consumul de produse pe bază de făină. Rezultatele sunt cu adevărat impresionante: pielea lor a devenit mai sănătoasă, au slăbit și au devenit mai energici. Dar toate aceste sfaturi funcționează cu adevărat?

Sponsored links

Noi am vrut să descoperim acest lucru și să înțelem dacă toate tipurile de pâine sunt dăunătoare sau poate doar câteva dintre ele. Am dori să vă împărtășim câteva lucruri- și apoi sunteți liber să vă trageți propriile concluzii.

Pâine albă vs. pâinea brună

Pâinea integrală de grâu și pâinea formată din secară sau făină integrală de grâu sunt absolut bune. Aceste produse sunt sănătoase, dar când vine vorba de pâine albă, nu este atât de bine pentru tine. În secolul al XX-lea, făina și drojdia au fost schimbate și o combinație de energie intensă și aditivi a schimbat complet timpul de maturare a aluatului. Acesta este principalul motiv pentru care ar trebui să nu mai mâncați pâine albă, chiar și pâine albă de calitate superioară. Să vă explicăm acest lucru.

Motivul nr. 8: un produs inutil

Sponsored links

Boabele de grâu sunt bogate în vitamine. Dar toate substanțele utile dispar pur și simplu atunci când boabele sunt procesate. Chiar și făina albă de calitate premium conține doar aproximativ 30% din substanțele benefice pe care le conțineau boabele înainte de a fi procesate și, din păcate, aceste substanțe devin inactive după doar 2 săptămâni. Apropo, durata de valabilitate a făinii este de aproximativ 12 luni.

Motivul # 7: Lipsa gustului

Să recunoaștem cu toții că pâinea albă nu are gust. Dar acesta este motivul pentru care mulți oameni o iubesc. Nu vă împiedică să vă bucurați de gustul cărnii, supei sau brânzei pe care le consumați. Dar, în comparație cu produsele din făină integrală, nu îmbunătățește gustul.

Motivul nr. 6: Toxicitate

Sponsored links

Lumea modernă cere cât mai mult grâu. Pentru a crește mai mult grâu în perioade mai scurte de timp, fermierii îl stropesc cu pesticide. Și pentru a-l proteja de rozătoare și ciuperci, este tratat cu diferite substanțe chimice. În plus, pentru a face făina albă, producătorii o decolorează folosind aceleași substanțe pe care le folosim pentru spălare: peroxid de benzoil, persulfați și dioxid de clor. Înainte de a cumpăra pâine, asigurați-vă că este făcută cu făină organică, nu cu făină rafinată. Făina rafinată este supusă procedurilor descrise mai sus.

Motivul nr. 5: Probleme cu pielea

Suntem ceea ce mâncăm. Și dacă o persoană mănâncă în principal produse din făină, se poate confrunta cu probleme ale pielii. Acneea este cauzată de obicei de glutenul (din cuvântul latin „lipici”) conținut în pâine. Corpul nu poate excreta gluten, deci provoacă și leziuni intestinale. Înainte de a merge la un cosmetolog sau la un dermatolog, încercați mai întâi să vă schimbați dieta.

Motivul # 4: Probleme de digestie

Sponsored links

Glutenul, după cum am menționat mai sus, poate provoca diferite probleme digestive. Pâinea integrală conține un element semnificativ – fibrele – pe când produsele din făină albă nu au aceste fibre. 5-6 felii de pâine integrală pe zi vă oferă suficiente fibre pentru a respecta necesarul zilnic. Dacă doriți să obțineți acest necesar consumând fructe și legume, ar trebui să mâncați 14 mere, 21 morcovi, 25 roșii sau aproximativ 5 kg de castraveți.

Motivul nr. 3: Îmbătrânirea prematură

După cum știți deja, pâinea albă este un produs care nu conține substanțe benefice. Consumul de alimente care nu conțin vitamine face imposibil ca corpul nostru să rămână tânăr. Așadar, cei care iubesc produsele rafinate din făină tind să pară mai bătrâni decât sunt de fapt.

Motivul nr. 2: Dependență

Sponsored links

Pâinea este ca un drog. Făina albă determină creșterea nivelului de zahăr din sânge și, ca urmare, creșterea nivelului de insulină. Când mănânci o felie de pâine, zahărul din sânge crește rapid, dar apoi scade rapid și începi să te simți mai rău și vrei să mănânci mai mulțu carbohidrați pentru a te simți mai bine. Astfel de modificări drastice ale nivelului zahărului din sânge pot duce chiar la diabet.

Motivul nr. 1: Excesul de greutate și obezitate

Pentru mulți oameni, acesta poate fi motivul numărul unu pentru a renunța la consumul de alimente cu făină rafinată. Mai mult de 70% dintre persoanele care nu mai mănâncă pâine pierd în greutate în primele 2 săptămâni. O felie de pâine de dimensiuni medii conține 0,6 g de fibre, iar celelalte ingrediente se transformă în grăsime corporală. Indicele glicemic pentru pâine este chiar mai mare decât pentru ciocolată. Iar amidonul conținut în produse de patiserie se descompune în tractul digestiv și se transformă în glucoză care intră în sânge, ceea ce înseamnă că te va face să îți fie foame curând.

Aveți grijă și citiți întotdeauna ingredientele înainte de a cumpăra un produs.

Sponsored links

Sponsored links