6 Alimente pe care trebuie să le consume persoanele cu inflamație

Inflamația înseamnă că organismul atacă ceva dăunător. Este răspunsul sistemului de apărare al organismului la un iritant. Nu poți trăi fără inflamație, dar poate fi și periculoasă pentru sănătatea ta.

Sponsored links

Inflamațiile nu ajută în mod regulat organismul tot timpul să lupte împotriva bolilor. În unele condiții, sistemul tău imunitar luptă împotriva celulelor corpului tău din greșeală, provocând inflamații severe.

Uneori nici măcar nu poți vedea inflamația care pătrunde adânc în interiorul corpului tău până când începi să simți că ai o problemă. Dar nu vă faceți griji, este ceva ce puteți face pentru a ajuta.

Nutriția antiinflamatoare este sănătoasă, așa că chiar dacă nu vă vindecă imediat, este unul dintre cei mai buni pași pe care îi puteți face pentru a preveni sau atenua inflamația.

Șase alimente pe care ar trebui să le consume persoanele cu inflamație.

1. Ananas

Sponsored links

Acest fruct delicios este plin cu vitamina C și conține o enzimă numită bromelaină care ajută la stimularea digestiei proteinelor, reduce inflamația intestinului și întărește funcția imunitară.

Bromelaina este utilizată pentru reducerea umflăturilor, în special a inflamației nasului și a sinusurilor, după intervenții chirurgicale sau leziuni.

Adăugați ananasul în salate de fructe, smoothie-uri sau sucuri pentru a ajuta la combaterea inflamației, la îmbunătățirea digestiei și la menținerea sistemului imunitar.

2. Fructele de pădure

Sponsored links

Fructele de pădure (căpșuni, afine, zmeură mure) sunt o sursă excelentă de vitamina K. De asemenea, sunt sărace în zahăr și bogate în fibre; conțin o mulțime de vitamine A, C și E, și în plus oferă o varietate de proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Principalul antioxidant, antocianina, este ceea ce conferă acestor fructe o culoare albastră superbă.

Adăugați fructele de pădure în farfuria cu fructe de dimineață.

3. Ciuperci

Sponsored links

 

Ciupercile sunt abundente în antioxidantul numit seleniu. Ciupercile sunt antimicrobiene, antivirale și antiinflamatorii și conțin o varietate de compuși care ajută la îmbunătățirea imunității și la reducerea inflamației în organism.

Acestea constau din polizaharide cu lanț lung, numite beta-glucan, care te ajută să ai un sistem imunitar puternic și un antioxidant puternic numit ergotioneină care ajută la combaterea inflamației.

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine, fibre și diverse vitamine B. Există atât de multe tipuri de ciuperci de încercat; cu siguranță vei găsi unul care să se potrivească papilelor tale gustative.

Sponsored links

4. Kale

Kale este o legumă extrem de bună și un membru din familia verzei. Kale are proprietăți antiinflamatorii și conține o varietate de fitonutrienți și antioxidanți care vă ajută să vă protejați corpul împotriva daunelor celulare.

Acest aliment intens nutritiv, detoxifiant este o sursă excelentă de diverși aminoacizi, vitamine A, C și K, fibre, magneziu, fier, calciu.

Kale vă ajută să obțineți totul, de la piele strălucitoare și ochi sănătoși până la un sistem digestiv sănătos și oase puternice.

Sponsored links

5. Broccoli

 

Broccoli este o sursă excelentă de fibre și proteine ​​și conține fier, potasiu, calciu, magneziu și seleniu, precum și vitaminele A, C, K, E, acid folic și fibre.

Broccoli este o forță antiinflamatoare. Este bogat în antioxidanți, cum ar fi flavonoidele de kaempferol și quercetină, precum și o varietate de carotenoizi.

Sponsored links

6. Somon sălbatic

 

 

Acest pește de apă rece este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3, care ajută la combaterea inflamației, la scăderea riscului de boli cronice și la îmbunătățirea sănătății mintale.

Somonul este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​și este plin de multe alte vitamine și minerale, inclusiv vitaminele B-12, B-3, D, potasiu și seleniu.

7. Ceai verde

Ceaiul verde este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și o substanță numită epigalocatechin-3-galat (EGCG) care ajută la întărirea sistemului imunitar în general.

Are efect antiinflamator și analgezic în anumite tipuri de boli precum artrita.

Ceaiul verde protejează celulele de deteriorare și repară țesuturile corpului.

Sponsored links