Top 8 al celor mai puternice tentații într-o relație

Frumusețea unui cuplu presupune înțelegere, iubire și o comunicare excelentă. Totuși, oricât de multă dragoste ar pluti în aer, nu există încă relația perfectă. Tentația pândește la orice pas și reprezintă momentul de răscruce într-un cuplu. Iată 8 ispite care pot periclita o relație:

Sponsored links

1. Infidelitatea

Infidelitatea, tentația de a înșela este cel mai mare inamic al unei relații. Pe lângă simplul aspect al fructului interzis care devine mai tentant, infidelitatea poate avea și cauze mai profunde. Fie rutină tinde să se instaleze comod în relație, fie unul dintre parteneri s-a îndrăgostit de altcineva. Ambele situații pot afecta o relație dacă nu există o legătură puternică între cei doi.

2. Minciună

Minciuna reprezintă mai mult decât o tentație în cuplu. De exemplu, minciunile nevinovate sunt inofensive și nu par să afecteze armonia unei relații. Nimeni nu acceptă să spună întotdeauna adevărul, în special dacă știe că nu a comis nimic grav.

Sponsored links

De asemenea, se spune că o minciună devine credibilă dacă va conține cel putin o jumătate de adevăr. Așadar, miciuna poate fi o necesitate, însă ea atrage după sine alte minciuni, amăgiri și într-un final poate ajunge să dăuneze.

3. Curiozitatea

 

Curiozitatea de a testa ceva nou nu are legătură întotdeauna cu trădarea emoțională. Poate unul dintre cei doi își dorește să încerce altceva și nu are curajul să-și exprime gândurile. Sau din teamă de a nu-și păta imaginea perfectă preferă să-și țină scunse intențiile. Curiozitatea este stârnită atunci când ceva lipsește și un partener să află în căutarea unor senzații noi.

4. Sexul virtual

 

Sexul virtual nu implică un contact direct între cei doi participanți. Este un joc tentant care incită în mod special imaginația bărbaților și poate deveni o ispită periculoasă într-o relație de durată.

Sponsored links

Sexul virtual poate porni de la o discuție banală, fiind o modalitate de a te deschide comunicării. Însă de la vorbe și discuții prelungi în făța camerei web până la o întâlnire față în față nu mai este decât un singur pas.

5. Compromisul

 

Compromisul poate reprezenta un ingredient benefic în orice relație. A conviețui împreună înseamnă a împărți și a-l accepta pe celălalt cu bune și cu rele. Însă, niciodată nu încerca să fii ceea ce nu eșți de dragul lui.

Dacă renunți la valori importante care-ți umbresc personalitatea, tinzi să aduni resentimente și în timp vei regreta sacrificiile făcute. Așadar, gândește-te de două ori înainte să accepți un compromis.

6. Anturajul

Sponsored links

Anturajul nepotrivit poate pune în dificultate o relație armonioasă. Acesta poate afecta în special persoanele nesigure, care nu au foarte mare încredere în propriile forțe. De exemplu, imaginea dură a bărbatului trebuie permanent șlefuită în făța găștii de prieteni.

Pentru o înțelegere cât mai bună între anturaj și relație, trebuie stabilite anumite limite. Ferește-te de acei prieteni care știu tot ce-i mai bine pentru tine.Ține cont de sfatul lor, însă analizează foarte bine situația înainte să iei niște decizii pe care le-ai putea regretă.

7. Fanteziile sexuale dezinhibate

Sexul reprezintă sarea și piperul într-o relație. Noutățile sunt întotdeauna binevenite, deoarece îndepărtează rutina și revigorează viață sexuală. Dacă iubitul tău îți propune să încercați ceva picant în pat, nu-i fă pe plac doar pentru a-l vedea pe el mulțumit.

Îndeplinirea unor fantezii sexuale extreme care nu te reprezintă, ți-ar putea cauza frustrări și nemulțumire pe viitor. Sexul este un fruct tentant, însă presupune destul de multe riscuri.

8. Păstrarea intimității

 

Atât în cazul relațiilor aflate la început de drum, cât și în cazul celor de durată, dorința de independență este la fel de importantă. Intimitatea, acel spațiu vital pe care nu vrei să-l împărți uneori nici măcar cu iubitul tău îți conferă un sentiment deosebit.

Depinde de tine cum vei știi să te faci înțeleasă de la bun început, astfel încât să te bucuri de intimitate și când iubești.

Sponsored links