De ce apar cearcănele urâte și cum poți scăpa rapid de ele

Ai văzut oameni care își pun castraveți sub ochi încercând să scape de cearcăne, iar unii oameni merg până la utilizarea cremei pentru hemoroizi încercând să reducă cearcănele. Însă, este important să ajungi la cauza principală a cearcănelor, să o remediezi fără a utiliza măsuri atât de dramatice. Uneori, o simplă felie de castravete face minuni, iar alteori folosirea acestei legume nu va face nimic pentru a te scăpa de cearcăne.

Sponsored links

Ce anume determină apariția cearcănelor?

Ori de câte ori există o umflare excesivă în organism, se numește edem. Edemul este un termen medical folosit pentru a descrie o acumulare de fluide care înconjoară țesuturile pielii. Deoarece pielea din jurul ochilor tinde să fie mai subțire, este predispusă la colorare în maro mai închis, precum și la umflare.

Probabil că vă întrebați de ce se acumulează lichid în această zonă. Câteva lucruri pot provoca această inflamație și cearcănele și umflarea au de-a face cu obiceiurile tale proaste. Sună bizar să crezi că tu ești vinovat de apariția cearcănelor tale, dar iată câteva lucruri pe care le faci și care ar putea cauza probleme.

Obiceiul rău #1: Mănânci prea multă sare

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să vă examinați aportul de sare. Sarea face ca organismul să rețină în mod automat lichide, ceea ce nu este bun pentru ochi sau inimă. În conformitate cu Simptomele de atac de cord și accident vascular cerebral, se recomandă să nu mâncați mai mult de 2.300 de miligrame în fiecare zi.

Acum, să descompuneți asta, astfel încât să puteți înțelege mai bine. O cutie clasică de supă de roșii de la supermarket are mai mult de 1.150 de miligrame. Wow! Deci, consumul unei singure conserve de supă reprezintă aproximativ jumătate din doza zilnică.

Sponsored links

• Cum să remediați problema: adoptați o dietă restrictivă de sodiu

Este esențial să vă monitorizați aportul de sare, mai ales dacă aveți hipertensiune arterială și alte probleme legate de edem. Este posibil să mănânci mult mai mult sodiu decât ți-ai imaginat vreodată și aceasta este o cauză importantă a cearcănelor ochilor. Reducerea consumului de sare sau utilizarea unui înlocuitor vă poate ajuta întregul sistem.

Obiceiul rău #2: Nu bei suficientă apă

Sună bizar să crezi că atunci când corpul tău este deshidratat, ochii tăi pot deveni umflați. Adevărul este că țesuturile din jurul ochilor sunt pline de nervi, iar zona este stimulată atunci când corpul este în suferință. Deoarece ochii tăi sunt o parte vitală a sistemului tău, această zonă va reține fluidele atunci când corpul se deshidratează.

Vor apărea pungi sau cearcăne, dar pote fi și un indiciu semnificativ al unei probleme severe. Dacă nu bei în mod regulat suficientă apă, atunci poate fi o problemă continuă.

Sponsored links

• Cum să o remediezi: creșteți-vă aportul de apă

Trebuie să bei cantitatea recomandată de apă pentru greutatea ta. Totul depinde de greutatea ta, așa că trebuie să te asiguri că bei o cantitate adecvată de apă.

Obiceiul rău #3: Nu dormi suficient

Ai probleme cu somnul? Când nu te odihnești suficient, poți întotdeauna să-ți dai seama a doua zi dimineață doar privindu-ți ochii. Vor fi întunecați și vor avea un aspect umflat. Ce face ca ochii tăi să arate așa atunci când nu te odihnești suficient?

Corpul tău stochează lichid și sânge în jurul ochilor atunci când nu ai dormit suficient. Ochii tăi păstrează o anumită cantitate de lichid de rezervă pentru lacrimile tale. Când clipești, ochii tăi împrospătează fluidele pentru a te face să nu ai ochi uscati.

Sponsored links

Când nu ai dormit suficient, ochii tăi încetinesc procesul de clipire și se usucă. Vor face tot posibilul pentru a păstra suficient lichid pentru a menține ochii hrăniți.

• Cum să remediezi problema: odihnește-te corect

Soluția este să vă asigurați că vă odihniți cel puțin 6-8 ore în fiecare noapte. Dacă întâmpinați probleme în a avea un somn adecvat, poate fi necesar să utilizați un supliment din plante precum melatonina pentru a vă ajuta să adormiți mai repede și să rămâneți adormit mai mult.

Obiceiul rău #4: Nu te demachiezi noaptea

După o zi lungă, este ușor să uiți să-ți îndepărtezi machiajul. Din nefericire, machiajul poate irita acele țesuturi sensibile de sub ochi și poate provoca umflarea ochilor dimineața.

Sponsored links

• Cum să remediezi problema: demachiați-vă fața noaptea

Obișnuiește-te să te demachiezi și să te speli pe față când te speli pe dinți înainte de culcare. Durează doar câteva minute pentru a-ți curăța fața, iar ochii tăi vor fi mai puțin iritați a doua zi.

Obiceiul rău #5: Consumi des alcool

Alcoolul este ceva ce trebuie savurat întotdeauna cu moderație. Când consumați în mod regulat aceste băuturi, vă poate provoca umflarea ochilor. De ce ar face alcoolul asta corpului tău?

Alcoolul este un lichid, dar deshidratează organismul și elimină apa de care au nevoie celulele tale. Când îl consumi în mod regulat, provoacă iritația pielii de sub ochi din cauza lipsei de umiditate.

Sponsored links

• Cum să remediați problema: reduceți consumul de băuturi alcoolice

Reduceți numărul de băuturi alcoolice pe care le beți sau faceți din el ceva de care să vă bucurați la ocazii speciale. Aceste băuturi sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind bogate în calorii și aducătoare de kilograme în plus, așa că este esențial să le folosiți cu moderație.

Obiceiul rău #6: Fumatul

Ești deja conștient de cât de periculos este fumatul pentru corpul tău. Toxinele din țigări distrug elasticitatea pielii, ceea ce o face să se lase și să apară cearcănele.

În plus, nicotina, o substanță care se găsește în țigări, te stimulează într-un mod negativ și poate cauza lipsa de somn, contribuind la umflarea în jurul ochilor.

Sponsored links

• Cum să remediezi problema: nu mai fuma

Nu numai că țigările vă dăunează pielii, dar vă pot deteriora și țesuturile din jurul ochilor. Când inhalați substanțele chimice toxice găsite în fum, vă puneți otravă pură în corpul vostru. Pielea ta nu va fi singura afectată dacă fumezi; De asemenea, puteți dezvolta probleme medicale severe, cum ar fi cancerul bucal sau pulmonar.

Obiceiul rău #7: Te expui prea mult la soare

Să stai în razele aurii ale soarelui este liniștitor, iar mulți oameni se bucură de nuanța minunată pe care o dă pielii lor. Însă, știați că poate contribui la apariția cearcănelor ochilor? Căldura de la soare dăunează celulelor pielii și colagenului care conferă pielii tale elasticitate.

Când stai prea mult afară, corpul tău se poate deshidrata. Toți acești factori pot contribui la umflarea în jurul ochilor.

• Cum să remediați problema: Limitați-vă expunerea directă la soare

Ar trebui să vă limitați expunerea directă la soare.

Alte lucruri care pot cauza cearcăne

În timp ce obiceiurile proaste pe care le ai contribuie la umflarea ochilor, unele lucruri sunt în afara controlului tău. Iată câteva probleme comune care pot contribui la umflarea ochilor:

  • Probleme cu sinusurile
  • Plânsul
  • Procesul normal de îmbătrânire
  • Genetica
  • Boala tiroidiană
  • Infecții oculare
  • Insuficiență renală
  • Boli sistemice

Cearcănele tale pot fi cauzate de ceva ce ai făcut sau pot fi cauzate de ceva ce nu poți controla. Cel mai bine este să începeți prin a încerca mai întâi câteva remedii casnice. Folosirea pliculețelor de ceai și a castraveților poate ajuta la reducerea umflăturilor și a cearcănelor și este un truc pe care mulți oameni îl folosesc.

Spălarea cu apă rece pe față poate ajuta, de asemenea. Dacă nimic nu pare să funcționeze, atunci ar trebui să mergi la un medic. Umflarea ochilor și cearcănele ar putea fi legate de o boală de bază și ar trebui exclusă.

Sponsored links