11 Obiceiuri periculoase pe care le ai înainte de culcare și pe care ar trebui să le eviți întotdeauna!

Iată 12 lucruri pe care ar trebui să le evitați noaptea, mai ales dacă suferiți de lipsă de somn.

Advertisement

1. Nu mai bea lichide înainte de a merge la culcare! Dacă bei ceva cu 1-2 ore înainte de culcare, te vei trezi de cel puțin 2-3 ori pentru a merge la baie.

2. Evită să dormi în orice moment al zilei. Ar trebui să stabiliți o oră și o rutină clară pentru somn, ceea ce înseamnă că ar trebui să evitați să dormiți în orice moment al zilei. În acest fel, creierul tău va fi pregătit în consecință.

3. Pune obiectele electronice departe de tine înainte de a merge la culcare. Creierul tău va continua să rămână activ și odihna ta va fi perturbată dacă lucrezi la computer înainte de a merge la culcare.

 

4. Evitați folosirea ceasurilor cu alarmă luminoase. Îți vor ține creirul activ și îți vor îngreuna somnul. Mai bine alegeți un ceas cu alarmă cu numere mai slab luminate.

Advertisement

5. Folosește o saltea bună pentru că odihna ta va fi mai confortabilă și te va menține sănătos și plin de energie.

6. Nu mânca niciodată nimic cu 2 ore înainte de a merge la culcare, deoarece procesul de digestie îți va ține corpul treaz.

7. Exercițiile fizice te fac să te simți plin de viață și energic, așa că exersează cu cel puțin 3 ore înainte de a te culca.

8. Picioarele reci îți vor întrerupe ciclul de somn, așa că asigură-te că folosești o pernuță de încălzire sau pune-ți șosete pentru a le menține calde.

Advertisement

9. Încearcă să mergi la culcare urmând un program strict – mergi mai întâi la baie, spală-te pe dinți și spală-te pe față, iar corpul tău se va ocupa cu ușurință de restul.

10. Nu bea cappuccino cu 4 ore înainte de a merge să te odihnești. Cofeina te face să te simți energic și fortifică organismul. Ar trebui să îl consumi doar când ai nevoie să stai treaz.

11. Pentru a evita durerile de spate și umăr sau gât, adoptă cea mai bună poziție de dormit. Evitați să dormiți pe spate și pe burtă. Încearcă să dormi pe o parte.