4 Obiceiuri care îți vor forța corpul să ardă grăsimi

Există multe moduri de a arde grăsimea corporală. O astfel de formă este dieta ketogenă, o dietă care restricționează aportul de carbohidrați. Astfel, acest tip de dietă determină organismul să adopte un proces metabolic cunoscut sub numele de cetoză. În acest articol, vei învăța 4 obiceiuri care îți vor forța corpul să ardă grăsimi așa cum nu ai mai văzut până acum.

Sponsored links

Cetoza este un proces natural prin care organismul arde grăsimea stocată în căutarea energiei. Deoarece folosește grăsimea corporală ca și combustibil, acest proces vă permite să slăbiți rapid.

Care sunt beneficiile cetozei?

Prin cetoză, puteți:

  • Slăbiți mai repede, deoarece vei folosi grăsimea acumulată ca sursă de energie.
  • Determină corpul să utilizeze grăsimea mai eficient.
  • Ajută organismul să metabolizeze mai bine carbohidrații atunci când sunt ingerați, înapoi, încetul cu încetul în dalimentație.
  • Îți va da senzația de sațietate.

Care sunt efectele secundare ale cetozei?

Deși acest proces este natural, poate provoca unele efecte secundare, cum ar fi:

Sponsored links

  • Halitoza
  • Greaţă
  • Transpirație excesivă

Care sunt cele 4 obiceiuri care îți vor forța corpul să ardă grăsimi?

În primele zile de dietă, s-ar putea să suferi de o dispoziție proastă și să te simți obosit. Nu vă faceți griji, face parte din procesul de adaptare a organismului la un aport scăzut de carbohidrați. Dacă te-ai hotărât deja să adopți un regim de slăbire, atunci ar trebui să practici aceste 4 obiceiuri.

1. Consumă ulei de cocos

Pentru a arde grăsimile prin cetoză este necesar consumul de ulei de cocos. Acest ulei vegetal este bogat în trigliceride cu lanț mediu, grăsimile pot fi absorbite rapid. Aceste grăsimi sunt o sursă bună de energie deoarece sunt transformate în cetone de către ficat.

2. Reduceți aportul de carbohidrați

Sponsored links

Dacă doriți să ardeți grăsimi, este esențial să minimizați aportul de carbohidrați. Nu trebuie să depășești 15-20 de grame de carbohidrați pe zi. În acest fel, organismul nu poate folosi zahărul sau glucoza ca sursă de energie. Prin urmare, va încerca să obțină energia necesară din grăsimile și acizii grași acumulați în organism.

3. Mănâncă proteine

Consumul de proteine ​​este important, mai ales când vine vorba de o dietă de ardere a grăsimilor. Când grăsimea stocată este arsă, masa musculară poate fi pierdută. Prin urmare, proteinele sunt esențiale pentru refacerea mușchilor.

4. Adăugați grăsimi bune în alimentație

Sponsored links

Luați în considerare adăugarea de grăsimi bune în alimentația dumneavoastră, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de măsline, avocado și untul. Atenție însă, este important să alegeți produse naturale și organice pentru a evita ingerarea de substanțe chimice.

Înainte de a incepe orice nou plan alimentar care să limiteze consumul anumitor alimente sau să-l adaptezi la un regim anume, este indicat sa consulti un medic nutritionist, astfel vei evita problemele de sănătate și vei obtine beneficii mai mari.

Sponsored links