Orașul Whittier – Locul unde toată lumea locuiește sub același acoperiș.

Acest mic oraș în care aproape toată lumea locuiește în aceeași clădire poate fi accesat doar prin cel mai lung tunel din America de Nord.

Sponsored links

MICUL ORAȘ WHITTIER, Alaska, are doar două clădiri mari. Una este abandonată și frecventată de urși, în timp ce cealaltă găzduiește aproape toată populația orașului. Niciuna nu poate fi accesată fără a trece mai întâi prin cel mai lung tunel din America de Nord (fie cu mașina, fie cu trenul).

Numit după un ghețar din apropiere, orașul Whittier a fost înființat în cel de-al doilea război mondial ca un post militar de aprovizionare numit Camp Sullivan. Soldații americani care soseau în Alaska se adunau în tabără înainte de a se deplasa. Prezența militară a rămas în oraș până în 1960, când a devenit un port pescăresc.

În afară de portul maritim, singura cale de intrare sau ieșire din ceea ce este acum Whittier este tunelul memorial Anton Anderson, un tunel de aproximatix 4 km care care se întinde pe sub munte.

Sponsored links

Două structuri masive lăsate în urmă de militari domină orizontul orașului: Clădirea Buckner și Turnurile Begich. Prima a fost abandonată din cauza pagubelor structurale cauzate de un cutremur din anii 1960 și de o problemă mortală de azbest, dar cea de-a doua este încă folosită ca și cazare centrală a orașului. Clădirea găzduiește aproape toată populația lui Whittier, fiind libere doar etajele superioare iar parterul este destinat pentru spații comerciale.

Sponsored links

SURSĂatlasobscura