Vrei să știi dacă tiroida ta funcționează corect? Fă-ți acest test! Folosește termometrul în acest mod și află dacă este sănătoasă

Tiroida este un organ important situat în spatele gâtului și sub gât, controlează diverse activități ale corpului și este foarte important să se asigure buna funcționare a acestuia. Pentru a afla dacă tiroida ta funcționează corect, o metodă foarte simplă este folosirea unui termometru.

Sponsored links

Tiroida controlează ritmul cu care bate inima, viteza cu care ardem calorii și este, de asemenea, implicată în producția de hormoni.

Având în vedere aceste premise este foarte ușor de înțeles importanța tiroidei, din acest motiv este bine să ne asigurăm că funcționează la capacitate maximă.

Dar cum se face? La ce semne trebuie să fii atent? Una dintre primele semne care ne avertizează că tiroida nu funcționează corect este greutatea.

Dacă după multe diete respectate cu rigurozitate, încă nu ai reușit să te menții în formă, atunci s-ar putea să ai probleme cu glanda care este protagonista articolului nostru.

Sponsored links

Înainte de a merge la medic (în caz de nevoie nu trebuie evitată niciodată o vizită medicală) ați putea evalua starea de funcționare a tiroidei, printr-un simplu test.

Testul lui Barney

 

Este un test foarte simplu care ne informează despre funcționarea tiroidei noastre. Pentru a-l realiza, vei avea nevoie de un termometru foarte simplu: un obiect obișnuit pe care cu siguranță îl ai așezat într-un sertar al casei tale.

Sponsored links

Efectuarea testului Barney îți va fi de folos, înainte de a efectua analizele necesare, prescrise de medicul tau defamilie.

METODĂ:

Ia-ți temperatura dimineața, imediat ce te trezești. Este important să puneți termometrul în contact direct cu pielea timp de cel puțin 10 minute.

Mai jos veți găsi datele de interpretat. Iată posibilele diagnostice bazate pe intervalele de temperatură:

Sponsored links

36,5°/36,8°: dacă temperatura ta este între aceste două intervale, atunci nu-ți face griji, tiroida ta funcționează perfect.
Temperatura sub 36,5°: tiroida funcționează prost. Așa că acordați atenție unor simptome, cum ar fi oboseală, memorie și concentrare slabă, energie scăzută, dureri de cap, infecții și căderea părului.
Peste 36,8°: glanda funcționează prea mult, este posibil să te lupți cu o infecție a corpului.
Este indicat să efectuați testul cu acuratețe, timp de cel puțin 3 dimineți consecutive.

Dacă temperatura indică vreo anomalie, vă sfătuim să mergeți la un medic care vă va prescrie analizele necesare, și eventual cea mai corectă terapie.

Știai deja această metodă? Spune-ne în comentarii!

 

Sponsored links

Sponsored links