Vrei să scapi de burtă? Iată ce ar trebui să faci și ce nu ar trebui să faci pentru a scăpa de ea

Multe persoane urăsc găsimea care se acumulează în zona abdomenului deoarece are un aspect extrem de inestetic, dar știați că pe lângă aspectul inestetic pe care îl are, acest tip de grăsimea poate fi și dăunător sănătății? Excesul de grăsime acumulat în zona burții vă poate crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2, boli de inimă și alte afecțiuni. Din fericire există pași concreți pe care îi puteți face pentru a vă micșora talia și pentru a vă ajuta sănătatea:

Sponsored links

Slăbește sănătos

Corpul tău este un organism unitar, deci nu poți șterge în mod magic doar grăsimea de la burtă. Schimbarea stilului tău de viață pe termen lung este cheia pentru pierderea grăsimii din zona abdomenului și menținerea acesteia la dimensiuni normale. Când ai obiceiuri sănătoase și mănânci alimente sănătoase, pierderea de grăsime tinde să apară ca un efect natural, Dar cum slăbești? Procesul de slăbire, dar există câțiva pași simpli pentru a vă ajuta să începeți.

Mănâncă asta:

Dieta mediteraneană: Această dietă constă în consumul de alimente precum legume, fructe, nuci, semințe, leguminoase, cartofi, cereale integrale, pâine, ierburi, condimente, pește, fructe de mare și ulei de măsline extravirgin.

Fibre solubile: Studiile arată că acest tip de fibre favorizează pierderea în greutate, ajutându-vă să vă simțiți sătul, astfel încât să mâncați în mod natural mai puțin. De asemenea, poate reduce numărul de calorii pe care corpul le absoarbe din alimente. Alimentele cu fibre includ semințe de in, tăiței shirataki, varză de Bruxelles, avocado, leguminoase și mure.

Sponsored links


Proteine: Dietele bogate în proteine ​​pot scădea pofta de mâncare, te pot face să te simți sătul, pot crește rata metabolică și pot menține masa musculară. Se recomandă aceste alimente bogate în proteine: carne, pește, ouă, lactate, proteine ​​din zer și fasole.

Nu mânca asta:

Zahăr: Studiile observaționale arată o relație între aportul ridicat de zahăr și creșterea grăsimii abdominale. Chiar și zaharurile naturale, cum ar fi mierea, ar trebui consumate cu moderație. Zahărul lichid, cum ar fi cel din sucuri sau chiar din sucul de fructe, ar trebui, de asemenea, să fie sever limitat.

Grăsimi trans: Aceste grăsimi au fost corelate cu inflamația, bolile cardiace, rezistența la insulină și creșterea grăsimii abdominale în studiile observaționale și pe animale. Se găsesc în anumite tipuri de margarină și produse tartinabile și sunt adesea adăugate la alimentele ambalate, dar mulți producători de alimente au încetat să le mai folosească.
Glucide: Consumul de cantități mari de carbohidrați rafinați este asociat cu grăsimea excesivă care apare în zona burții. Dar, dacă nu puteți reduce carbohidrații, înlocuiți-i cu carbohidrați buni, cum ar fi cerealele integrale, leguminoasele sau legumele.

Fa asta:

Sponsored links

 

Antrenamentul de forță: Exercițiile fizice sunt bune, dar a face exerciții fizice doar pentru abdomen nu vă  va scăpa neapărat de grăsimea de la burtă. Când faceți ridicări, creșteți mușchii din abdomen, dar acest lucru nu vizează în mod specific grăsimea viscerală care se află în jurul organelor mai adânci în corp. Ar trebui să faceți 20 de minute de antrenament pentru forța întregului corp, plus o rutină cardio pentru a întări celulele musculare și a crește arderea grăsimilor.

Cardio: Exercițiul aerob poate îmbunătăți sănătatea și arde caloriile. Un studiu a constatat că doar 80 de minute/ săptămână de antrenament aerob sau de rezistență au avut efecte pozitive asupra prevenirii recâștigării greutății în urma unei pierderi în greutate induse de dietă. Mai important, atât antrenamentul aerob, cât și cel de rezistență au împiedicat depunerea grăsimii viscerale potențial dăunătoare.

Somn: Studiile arată că persoanele care nu dorm suficient au tendința de a se îngrășa mai mult, mai ales în zona burții. Medicii sugerează să dormi cel puțin 7 ore în fiecare noapte.

Nu fă asta:

Nu bea alcool: deoarece te poate face să te îngrași în zona burții. Iar alcoolul este o altă formă a acelor calorii lichide periculoase, în special când vine vorba de cocktailurilor delicioase cu fructe și mult zahăr.

Sponsored links

Stres: Cercetările arată că nivelurile ridicate de cortizol cresc pofta de mâncare și stimulează stocarea grăsimilor abdominale. Găsirea modalităților de relaxare și eliminare a factorilor de stres din viața ta poate aduce beneficii aspectului tău fizic și te poate ajuta să scapi de grăsimea nedorită din orice parte a corpului.

 

Sponsored links