Vechea şi bizara tradiţie chinezească a picioarelor Lotus

In copilarie, degetele de la picioarele fetitelor, in afara de cele mari, erau rupte de catre parinti, apoi indoite la spate si legate cu fase speciale de talpa. Totul era menit sa asigure picioare cat mai mici femeilor, acesta fiind considerat, timp de secole, cel mai important criteriu de frumusete in China.

Sponsored links

picioare legate, China

Femeile care nu aveau picioarele “legate” aveau slabe sanse sa-si gaseasca un sot. Han Qiaoni este ultima persoana care poate vorbi despre aceasta bizara traditie. Desi avea numai 2 ani cand a fost mutilata, ea isi aminteste si acum ca i-au trebuit 6 luni sa se obisnuiasca cu durerea si sa poata merge cu degetele rupte, in pantofi speciali.

Traditia a inceput in timpul dinastei Song, intre anii 960-1200 d.Hr. Totul a pornit de la o dansatoare de care s-a indragostit Li Yu, regele Chinei intre anii 961-975.Image result for lotus legs china

In scurt timp, obiceiul s-a raspandit, fiind asociat apoi cu bunastarea. Tinerele recurgeau la aceasta mutilare, in speranta ca se vor marita cu un barbat bogat.

Sponsored links

Desi un preot britanic a incercat sa interzica traditia in 1874, o lege in acest sens s-a dat abia in 1912.Image result for lotus legs china

Totusi, obiceiul a fost pastrat in secret, in special in familiile mai instarite din China.

Un picior legat nu se mai dezvolta, ramanand la doar 7 cm lungime, ceea ce le facea pe femei mai dependente de barbatii lor, pentru ca aveau practic un handicap fizic.

Daily Mail descrie cum se desfasura acest dureros ritual, aplicat fetelor cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani, dar uneori chiar si celor de numai 2 ani.

Totul incepea cu o baie calda la picioare, insa in loc de apa era folosita o mixtura din plante si sange de animal.

Sponsored links

Dupa ce mama fetei ii masa picioarele si ii taia unghiile, ii rupea oasele celor 4 degete mai mici si le lega de talpa cu o bucata de matase.

radiografie, picioare legate, China

La fiecare doua zile, bandajul era desfacut pentru ca piciorul sa fie spalat, iar apoi legat la loc, mai strans ca inainte.

Fetele erau apoi obligate sa mearga pe jos distante cat mai lungi, pentru ca greutatea corpului sa apese pe degetele rupte si sa le preseze cat mai mult.

 

Sponsored links

Sponsored links