Un remediu natural puternic pentru a scăpa de picioarele umflate

Picioarele sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Ne ajută să mergem, ne susțin organismul și ne poartă oriunde ne dorim. Umflarea picioarelor se întâmplă din diferite motive, care includ căldura, problemele vaselor de sânge, insuficiența renală, sarcina, precum și insuficiența cardiacă și tulburările hormonale.

Sponsored links

Există numeroase medicamente care pot fi utilizate pentru umflarea picioarelor; Însă, înainte de a apela la medicamente ar trebui să știi că există o modalitate mai ușoară și naturală de a folosi numai pătrunjel pentru a scăpa de cantitatea excesivă de lichid din corp.

Ingrediente:

– Frunze proaspete de pătrunjel
– Rădăcina de pătrunjel
– 500 mL de apă

Pregătire:

Sponsored links

Tăiați frunzele de pătrunjel ca pentru ciorbă și feliați și rădăcinile proaspete cât mai mărunt și amestecați-le pe toate.
Într-o oală se pune apa și se aduce la punctul de fierbere.
Când apa fierbe deja, puneți amestecul de pătrunjel și lăsați-l să fiarbă încă 5 minute.
Apoi, puneți ceaiul într-o cană și așteptați aproximativ 20 de minute pentru a se răcori înainte de a-l consuma.

De reținut:
Puteți strecura ceaiul înainte de a-l bea. Consumați acest ceai de cel puțin trei ori pe zi și după o săptămână, veți observa cele mai bune rezultate ale sale.

Alte beneficii ale consumului de pătrunjel

Pătrunjelul are un conținut scăzut de calorii, dar este bogat în substanțe nutritive importante, cum ar fi vitaminele A, K și C.

Vitamina A este un nutrient esențial care joacă un rol cheie în imunitatea și sănătatea ochilor. În plus, este importantă pentru pielea ta și poate vindeca afecțiunile pielii, cum ar fi acneea.

Sponsored links

Pătrunjelul este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina K, un nutrient care susține sănătatea oaselor și a inimii. Doar două linguri (8 grame) de pătrunjel oferă mai multă vitamină K decât aveți nevoie într-o zi. În afară de rolul său în sănătatea oaselor și a inimii, vitamina K este esențială pentru coagularea corectă a sângelui, care poate ajuta la prevenirea sângerărilor excesive.

În plus, pătrunjelul este plin de vitamina C, un nutrient care îmbunătățește sănătatea inimii și este vitală pentru sistemul imunitar. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un antioxidant puternic, protejându-vă celulele de daunele provocate de moleculele instabile numite radicali liberi. El este, de asemenea, o sursă bună de nutrienți magneziu, potasiu, folat, fier și calciu.

Poate îmbunătăți glicemia

Chiar dacă nu ai diabet, pot apărea niveluri ridicate de zahăr din sânge din cauza unei diete nesănătoase sau a lipsei de exerciții fizice.

Nivelurile crescute de zahăr din sânge vă pot crește riscul de complicații pentru sănătate, cum ar fi rezistența la insulină, diabetul, bolile de inimă și sindromul metabolic – un grup de simptome, inclusiv colesterol ridicat și zahăr din sânge.

Sponsored links

Antioxidanții din pătrunjel pot reduce în mod eficient nivelurile ridicate de zahăr din sânge.

Ajută sănătatea inimii

Problemele cardiace precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt principala cauză de deces la nivel mondial. O dietă nesănătoasă, lipsa exercițiilor fizice, fumatul și consumul ridicat de alcool pot contribui la apariția bolilor de inimă.

Pătrunjelul conține mulți compuși vegetali, inclusiv antioxidanți carotenoizi, care s-au dovedit a aduce beneficii sănătății inimii prin reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă.

Pătrunjelul conține, de asemenea, vitamina C, un puternic antioxidant care poate aduce beneficii sănătății inimii.

Ajută sănătatea rinichilor

Rinichii dvs. sunt organe importante care vă filtrează în mod constant sângele, eliminând deșeurile și apa în exces, care este apoi excretată cu urina.

Uneori, atunci când urina devine concentrată, se pot forma depozite minerale și pot duce la o afecțiune dureroasă numită pietre la rinichi.

Proprietățile antiinflamatoare ale pătrunjelului, împreună cu capacitatea sa de a regla pH-ul urinar și de a reduce tensiunea arterială, vă poate ajuta să vă mențineți rinichii sănătoși și să vă reduceți riscul de pietre la rinichi.

Sponsored links

Sponsored links