Un pescar sărac a găsit o perlă extrem de rară în valoare de 330.000 de dolari în timp ce căuta mâncare

Un pescar dintr-un sat afectat de sărăcie din Thailanda a reușit să scape de sărăcie după ce a găsit o perlă portocalie uimitoare și rară în valoare de peste 330.000 de dolari, care era chiar pe plajă.

Sponsored links

Hatchai Niyomdecha, în vârstă de 37 de ani, mergea de-a lungul unei plaje din provincia Si Thammarat din Golful Thailandei, adunând cochilii de stridii împreună cu familia sa, când a găsit o cochilie aruncată pe malul mării de către valuri.

Hatchai și fratele său mai mic, Worachat Niyomdecha, în vârstă de 35 de ani, au ales trei tipuri de scoici pentru o gustare rapidă pe care să o poată pregăti acasă. După ce i-au dus scoicile tatălui lor, Bangmad, în vârstă de 60 de ani, pentru a le curăța, au aflat că se pregăteau pentru o gustare mult mai luxoasă decât mesele obișnuite.

Nu după mult timp după ce tatăl lor s-a apucat de curățarea scoicilor, a găsit într-una din cochilii o perlă portocalie strălucitoare, aproximativ de mărimea unei monede și cu o greutate de 7,68 grame. Hatchai și-a adus imediat soția și cei doi fii pentru a le arăta descoperirea uimitoare înainte de a o duce pentru a i se aprecia valoarea.

Au aflat în cele din urmă că perla nu era doar o perla tipică pe care o găsești într-o stridie, ci era o perlă Melo portocalie. Aceste perle extrem de scumpe sunt formate exclusiv de-a lungul mai multor ani în cochilia marelui melc de mare Melo Melo sau Volutidae, un gastropod originar din Marea Chinei de Sud. Aceste comori neobișnuite pot fi găsite în nuanțe variind de la un bronz pal sau maro până la portocaliul mandarină extrem de rar și râvnit.

În acest caz, perla avea o valoare uimitoare de 10 milioane de baht sau aproximativ 332.000 USD.

Sponsored links

Pentru Hatchai și familia sa, care au trăit în mare parte ca fiind o familie săracă de
pescari în micul lor sat de pe litoral, descoperirea rarei perle nu este altceva decât miraculoasă – și ei cred că destinul a jucat un rol în găsirea perlei Melo.

Hatchai crede că un vis ciudat pe care l-a avut doar câteva zile înainte de a o găsi a fost de fapt o presimțire a descoperirii care i-a schimbat viața.

“Un bătrân îmbrăcat în alb cu o mustață lungă mi-a spus să vin la plajă ca să pot primi un cadou”, a declarat Hatchai pentru Viral Press. „Cred că el m-a condus să găsesc perla.”

Pentru Hatchai, apariția bătrânului nu a fost doar un coșmar ciudat – ci poate că a fost o intervenție divină a unei zeități intenționată să îmbunătățească soarta întregii sale familii.

De când a descoperit rara perlă, povestea lui Hatchai a devenit expusă la nivel național și global, ducând la câțiva potențiali cumpărători care îl abordaseră cu oferte.

Sponsored links

Un om de afaceri bogat dintr-o altă provincie s-a oferit să cumpere perla pentru un milion de baht, sau aproximativ 33.000 de dolari, dar familia lui Hatchai a refuzat oferta.

Un al doilea colecționar de articole de lux a crescut oferta la cinci milioane de baht, dar familia a rămas neinteresată.

Cu toate acestea, un al treilea potențial cumpărător din China, cu buzunare mult mai adânci, a negociat cumpărarea perlei pentru prețul de 10 milioane de baht și a zburat în Thailanda pentru a vedea perla Melo.

„Vreau să vând perla la cel mai mare preț”, a explicat Hatchai. „Banii nu îmi vor schimba doar viața, ci îmi vor schimba destinul. Întreaga mea familie va avea o viață mai bună. ”

Sponsored links