10 curiozități despre Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este unul dintre simbolurile Parisului și ale Franței în general. Este cel mai frecventat obiectiv turistic din capitala franceză, fiind vizitat zilnic de mii de oameni. Importanța lui este atât de mare încât s-a ajuns să se considere că ai vizitat zadarnic Parisul dacă nu ai ajuns și la Turnul Eiffel, în ciuda faptului că orașul are o multitudine de alte obiective turistice extrem de interesante.

Sponsored links

Iată mai jos câteva curiozități despre Turnul Eiffel, o atracție turistică ce poate fi văzută din aproape orice colț al Parisului.

1. Turnul Eiffel a fost construit pentru expoziția din Paris din anul 1889, și nu s-a intenționat inițial ca această construcție să rămână permanentă.

2. Turnul Eiffel era programat pentru demolare în 1909, dar a fost salvat datorită faptului că autoritățile au constatat că poate fi folosit pe post de antenă radio uriașă.

3. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial Hitler a vizitat Parisul, iar francezii au tăiat cablurile lifturilor din Turnul Eiffel, pentru ca acesta să fie nevoit să urce scările dacă dorește să ajungă în vârful turnului.

4. Turnul Eiffel este cel mai vizitat monument cu plată din lume. În 2011 s-a înregistrat un număr de 6.98 milioane de turiști.

Sponsored links

5.Artistul Victor Lustig a vândut concepția Turnului Eiffel la un comerciant de fier vechi.

6. Proiectul construirii turnului a fost inițial propus orașului spaniol Barcelona, dar propunerea a fost respinsă de autorități.

7. Înălțimea turnului variază cu aproximativ 15 centimetri în funcție de schimbările de temperatură.

8. Inventatorul Franz Reichelt a murit după ce a sărit de pe Turnul Eiffel pentru a testa o parașută făcută de el însuși.

9. Pentru a ajunge în vârf folosind scările, ești nevoit să urci 1665 de trepte.

Sponsored links

10. O femeie care se numea Erika La Tour Eiffel s-a ”măritat” cu Turnul Eiffel în 2007.

 

Sponsored links