Tribul african unde femeile sunt oferite în dar vizitatorilor

Oamenii interesanți și unici ai tribului Himba au inspirat personajul „Binti” din trilogia de romane a lui Nnedi Okorafor „Binti”.

Faceți cunoștință cu tribul african unde Lungula este oferită în dar oaspeților (ZUMI Kenya)

În regiunile Kunene și Omusati din Namibia de Nord, se află oamenii semi-nomazi ai triburilor Ovahimba și Ovazimba.

Advertisement

Pentru ei, este obișnuit ca femeile să se angajeze în activități zilnice de muls vaci, având grijă de copii în timp ce bărbații merg la vânătoare, uneori plecând pentru perioade lungi de timp.

Cu o populație de peste 50.000 de oameni, Himba este un popor poligam în care fetele Himba sunt căsătorite cu parteneri de sex masculin selectați de tatăl lor odată ce ajung la pubertate.

Majoritatea culturilor lor au fost susținute în ciuda influenței și agitației occidentale.

Printre acestea se numără tradiția „bărbatul pe primul loc”. Femeia are puține sau deloc păreri în luarea deciziilor. Supunerea la cerințele soțului ei este pe primul loc.

Advertisement

Potrivit The Guardian, „Când un vizitator bate la ușă, bărbatul își arată aprobarea și plăcerea de a-și vedea oaspetele fericit oferindu-i tratamentul Okujepisa Omukazendu – soția este dată oaspetelui său să petreacă noaptea în timp ce soțul doarme într-o altă cameră. În cazul în care nu există o cameră disponibilă, soțul ei va dormi afară”.

Acest lucru, aparent, reduce gelozia și favorizează relațiile.

O altă tradiție care a trecut testul timpului este regula „scăldatului este interzis”. În loc să-și facă baie, femeile fac o baie de fum și aplică rășini aromate pe piele. De asemenea, sunt ghidați de credința că culoarea roșie înseamnă „Pământ și Sânge”. Pielea lor roșie este unul dintre lucrurile care le fac extrem de unice. Culoarea roșie provine din pasta de otjize (o combinație de grăsime de unt, omuzumba și ocru) și funcția sa este de a-și proteja pielea de soarele dur al deșertului și de mușcăturile de insecte.

Influența Himba în literatura africană

Advertisement

Oamenii Himba nu au fost reprezentați prea mult în literatură. Cu toate acestea, în Nnedi Okorafor Binti , personajul principal „Binti” este al poporului Himba. Okorafor descrie tribul ca fiind un „trib din Namibia care folosește„ otjize cu miros dulce ”, un amestec de ocru și grăsime de unt pe piele, care îl rulează în păr ca o protecție împotriva soarelui din deșert”. În roman, Himba nu călătorește, ceea ce contrastează direct cu oamenii reali Himba care sunt nomazi.

SURSĂpulse.ng