Trenul care trece printr-un bloc de apartamente cu 19 etaje

Chinezii au surprins întotdeauna prin construcțiile lor ieșite din comun, iar calea ferată construită printr-un bloc de apartamente este unul dintre acele proiecte care nu trec neobservate.Calea ferată traversează la propriu un bloc turn, cu 19 etaje, din municipiul chinez Chongquing (cel mai mare ca suprafață și ca populație dintre cele patru ale Chinei), situat în sud-estul țării. Chongquing este un oraș cu 49 de milioane de locuitori și cu o suprafață de doar 50.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă că problema spațiului este una arzătoare. Tocmai de aceea, arhitecții și-au pus la încercare imaginația, pentru a rezolva această problemă. În plus, arhitecții au fost obligați să traseze ruta trenului prin blocul de apartamente și din cauza terenului muntos. Dacă nu făceau asta, singura soluție pe care o aveau era să demoleze clădirea.

Sponsored links

Trenul neobişnuit traversează clădirea între etajele șase și opt, din blocul cu 19 etaje, el fiind și la îndemâna locatarilor, aceștia putând să se urce în el de la etajul 6.

Chinezii au rezolvat și problema zgomotului, pentru că la amenajarea liniei ferate au folosit materiale speciale. La orele cele mai aglomerate, locatarii aud un zgomot asemănător cu cel făcut de o mașină de spălat, astfel că poluarea fonică este aproape infimă.

Sponsored links