Toyota construiește o mașină solară poate „funcționa pentru totdeauna”

Toyota, Sharp și NEDO s-au alăturat pentru a fabrica o mașină unică, care ar putea „rula pentru totdeauna”, potrivit Bloomberg.

Sponsored links

S-au înregistrat progrese promițătoare în dezvoltarea de panouri solare suficient de subțiri pentru suprafețe curbate, precum și tehnologie pentru încărcarea vehiculelor în timp ce acestea sunt în mișcare.

Celulele solare pe care companiile lucrează sa le atașeze pe mașină au doar 0,03 mm grosime, astfel încât acestea pot fi atașate pe zone curbate de pe mașini precum acoperișul, capota sau spatele.

Prin asocierea celulelor solare mai eficiente cu baterii de mare capacitate pentru a menține vehiculele funcționând noaptea, mașinile solare au potențialul de a depăși vehiculele hibride și mașinile cu hidrogen.

Imaginați-vă că veti conduce o mașină electrică cu energie solară, care nu va trebui să vă faceți griji cu privire la încărcarea acesteia la câteva sute de kilometri. Sună ca mașina de vis, nu? Ei bine, pe cât de imposibil ar părea, Toyota și-a unit forțele cu Sharp, și NEDO (New Energy and Industrial Technology Development Organization of Japan) pentru a crea această mașină.

Sponsored links

Fără echipament de încărcare

Pe piață, există deja mașini electrice, dar trebuie încărcate la aproximativ 300 de km. Și acesta este momentul în care mașinile cu energie solară par să vină pe scenă, întrucât cel mai mare avantaj al acestora este că nu au nevoie de niciun echipament de încărcare. Tot ceea ce au nevoie este soare și o baterie care pot oferi mașinii energie noaptea și pot rula aproape fără oprire. Soarele strălucește tot timpul gratuit.

Avantajul mașinii solare este că, deși nu se poate conduce pentru o distanță lungă, este independent de instalațiile de încărcare„, a declarat managerul de proiect al Toyota, Koji Makino la Bloomberg.

Cu toate acestea, acest lucru este un proiect pe termen lung, deoarece panourile solare necesare pentru a construi o astfel de mașină pot costa cu foarte mult.

„Aceasta nu este o tehnologie pe care o vom vedea utilizată pe scară largă în următoarele decenii”, a spus Takeshi Miyao, un analist auto la consultanța Carnorama. „Va dura mult timp.”

Sponsored links

În ciuda acestui fapt, un hibrid plug-in Prius, care se vinde cu aproximativ 25.000 de euro oferă panouri solare ca opțiune, dar dezavantajul acestora este că acestea se încarcă doar atunci când sunt parcate. Capacitatea maximă de a conduce este de aproximativ 6 kilometri, a declarat Mitsuhiro Yamazaki, director la divizia de sisteme de energie solară a NEDO.

Cele mai bune inovatii

Panourile solare existente pe piață convertesc lumina soarelui la o eficiență de aproximativ 20 la sută, iar ceea ce Toyota cu partenerii săi au produs este panoul solar cu o eficiență mai bună a convertorului de soare la peste 34 la sută. Mai mult, au construit celule solare cu grosimea de aproximativ 0,03 mm care pot fi puse pe partea superioară, capota și spatele mașinii.

O Toyota Prius echipat cu un sistem de încărcare solară. Foto: Toru Hanai / Bloomberg

Asta înseamnă că mașina poate fi echipată cu un sistem electric care poate încărca vehiculul chiar și atunci când este în mișcare. Mitsuhiro Yamazaki, director la divizia de sisteme de energie solară din NEDO, afirmă că, dacă mașina este condusă doar patru zile pe săptămână pentru maximum 50 de kilometri pe zi, nu trebuie să fie conectată vreodată la o priză.

Viitorul pare promițător, Toyota!

Sponsored links

Sponsored links

SURSĂbusinessinsider.com