8 lucruri pe care sigur nu le ştiai despre România

Deşi încă România nu se află în prim planul destinaţiilor turistice, acest lucru s-ar putea realiza pentru că România este o ţară plină de surprize, cu un folclor bogat, cu locuri încântătoare care lasă o impresie deosebită în mintea călătorilor.

Sponsored links

1. Cea mai mare rocă sculptată din Europa se găseşte în România, şi reprezintă statuia lui Decebal.

Undeva de-a lungul Dunării în apropierea oraşului Orşova se găseşte cea mai înaltă statuie sculptată în piată cu o înălţime de 55 de metri, reprezentându-l pe Decebal, ultimul conducator al Daciei.

2. România are unul dintre cele mai vesele cimitire din lume.

Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

3. Inventatorii romani au schimbat lumea.

Sponsored links

Romania a dat nastere unor personalitati care si-au pus puternic amprenta in evolutia acestei lumi. Printre acestia merita sa-i amintesc pe Nicolae Constantin Paulescu – descoperitorul insulinei, Eugen Pavel- inventatorul Hyper CD-ROM-ului, Aurel Persu- primul inginer auto care a realizat o masina ale carei roti se gasesc in interior pentru o aerodinamicitate mai mare, Petrache Poenaru – inventatorul stloului, Emil Racovita- fondatorul biospeologiei (stiinta care se ocupa cu studiul organismelor vii din pesteri) si multi altii.

Chiar mai mult, ingineri romani si-au adus contributia la dezvoltarea aeronauticii. Henri Coanda, Traian Vuia si Aurel Vlaicu sunt doar cateva nume care au fost considerati pionieri ai aviatiei.

 4. Romania este singura limba latina vorbita in Europa de Est.

Majoritatea oamenilor cred ca limba romana este o limba apropiata de limba rusa sau de alte limbi de origine slava, insa in realitate ea este o limba latina apropiata de limba franceza,italiana, portugheza sau catalana.

 5. România are 7 site-uri declarate patrimonii UNESCO.

Acestea includ: Delta Dunării, așezările săsești cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile pictate din nordul Moldovei, Cetatea Sighișoara, bisericile de lemn din Maramureș și fortărețele dacice din Munții Orăștiei.

Sponsored links

6. România este ţara cu cea mai mare resursa de aur din Europa.

 

7. România se mândreşte cu cea mai mare clădire administrativă.

Construita sub conducerea lui Nicolae Ceausescu- Palatul Parlamentului din Bucuresti-cunoscut ca si Casa Poporului- este cladirea cea mai mare, mai grea si mai costistoare din inteaga lume care deserveste administrativ o tara.

8. Moneda naţională a României este leul (lion- english).

Romanian banknotes

Mai exista doar doua state care folosesc o moneda a carei semnificatie in engleza inseamna LEU- Moldova si Bulgaria

Sponsored links