TOP 25 cele mai INTERESANTE curiozităţi din toate domeniile, despre lumea în care trăim – PARTEA III

ŞTIAŢI CĂ…

 

1. Cel mai intalnit nume barbatesc de pe planeta este Mohamed.

Sponsored links

2. In Bangladesh exista o lege care permite autoritatilor sa aresteze elevii cu varste mai mari de 15 ani care copiaza la examene.

3. Aproximativ 6000 de fulgere lovesc Pamantul in fiecare minut.

4. Pana in anul 1796, in SUA a existat un stat pe nume Franklin. Astazi, el este cunoscut sub numele de Tennessee.

5. Ati considerat vreodata ca proiectul romanesc „laptele si cornul” are prea multe hibe? Intr-o scoala din Virginia, SUA, elevii cu varste intre 7 si 10 ani au fost serviti, in cadrul unui proiect asemanator, cu cockteiluri margaritas. In urma scandalului de proportii care s-a iscat, a reiesit ca distribuitorii produselor confundasera limonada cu celebrele cockteiluri.

6. In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii. Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.

Sponsored links

7. Doar o singura persoana din 2 miliarde va atinge varsta de 116 ani.

8. Februarie 1865 este singura luna din istorie in care nu a fost inregistrata luna plina.

9. In fiecare an, mai multi oameni sunt ucisi de magari decat in accidente aviatice.

10. Numele original al Bancii Americii a fost Banca Italiei.

11. Cea mai mare piata de desfacere pentru limuzinele BMW 760Li este China. Pretul unei astfel de masini poate urca pana la 200.000 de dolari, mai mult decat castiga majoritatea cetatenilor chinezi intr-o viata.

Sponsored links

12. In fiecare an, 60 de milioane de litri de petrol si ulei sunt deversate in rauri si fluvii pana in oceane. Cantitatea o depaseseste pe cea pierduta de petrolierul Exxon Valdez in 1989 (unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din istorie). Statistica se refera numai la Statele Unite ale Americii.

13. Michael Jordan, celebrul baschetbalist american, castiga anual din reclamele pentru compania Nike mai mult decat toti muncitorii din fabricile Nike, luati la un loc, din Malaezia.

14. Cele mai mari nave transoceanice platesc cate 250.000 de dolari de fiecare data cand strabat Canalul Panama. Trebuie spus ca o treime din economia acestui stat este sustinuta de acest canal.

15. Un singur avion Boeing 767 este format din nu mai putin de 3.100.000 de piese diferite.

16. Durerea are si ea o unitate de masura. Aceasta se numeste „dol” iar instrumentul menit sa masoare durerea se numeste dolorimetru.

Sponsored links

17. Se estimeaza ca in Rusia exista mai multe bancnote de 100 de dolari decat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

18. V-ati intrebat ce a fost mai intai, oul sau gaina? Biblia a raspuns deja la aceasta intrebare. Conform Genezei 1:20-22, gaina a aparut inaintea oului.

19. In absolut toate tarile lumii, indiferent de cultura, religie sau zona geografica, soldatii executa salutul numai cu mana dreapta.

20. Intr-un studiu cu privire la relatiile interfamiliale, 80% dintre barbatii casatoriti au declarat ca si-ar lega destinele de aceeasi femeie daca ar putea da timpul inapoi. Doar 50% dintre femei au declarat acelasi lucru.

21. 90% dintre speciile de pasari sunt monogame. Doar 3% dintre mamifere au aceleasi preferinte.

22. De fiecare data cand linge un timbru, un om consuma 1/10 dintr-o calorie.

23. Un sfert dintre oasele unui organism uman se afla numai in picioare.

24. In urma cu 3.000 de ani, majoritatea egiptenilor antici nu traiau mai mult de 30 de ani.

25. Unghiile de la degetele mainilor unui om cresc de patru ori mai repede decat cele de la picioare.

Sponsored links