TOP 15 lucruri fascinante pe care nu le ştiai despre Bucureşti

1. Bucuresti este a 6-a cea mai mare capitala din Uniunea Europeana.

Sponsored links

 

2. Statia de metrou Politehnica este pavata cu placi de marmura si granit ce contin fosile de acum 180 de milioane de ani.

3. Potrivit Academiei Recordurilor Mondiale, Casa Poporului din Bucuresti este a 2-a cea mai mare cladire din lume, cea mai scumpa cladire si cea mai grea cladire construita vreodata.

 

4. Arcul de Triumf a fost construit initial din lemn, in 1922, pentru a onora curajul soldatilor romani care au luptat in primul razboi mondial.

5. Orasul Bucuresti a fost desemnat capitala a Tarii Romanesti in 1659, de catre domnitorul Gheorghe Ghica.

Sponsored links

6. Mita Biciclista (nume real: Maria Mihaescu) a fost prima femeie care a pedalat imbracata in pantaloni pe Calea Victoriei.

7. Primul drum din Bucuresti a fost Drumul de Lemn (cunoscut de noi sub numele de Calea Victoriei) – zona era pavata cu trunchiuri de copaci.

8. Bucuresti-ul este infratit cu 9 orase din lume. Cele mai importante orase sunt Beijing, Atlanta, Budapesta si Hanovra.9. Cel mai vechi parc din Bucuresti este Parcul Cismigiu – deschis pentru public in 1860.

10. In trecut, Lipsani era o zona rezidentiala, in care locuiau numerosi artisti si scriitori.

11. Cea mai mare gradina din Romania este Gradina Botanica – contine peste 10.000 de specii de plante.

Sponsored links

12. Cea mai veche gara din Bucuresti este Filaret.

13. Muzeul taranului roman a fost declarat Muzeul european al anului, in 1996.

14. Muzeul Theodor Pallady (sau Casa Melik) este cea mai veche locuinta din Bucuresti – a fost construita in 1750 si se afla pe Strada Spatarului, nr 22.

15. Primele omnibuzuri trase de cai au fost aduse in Bucuresti in 1840, capitala devenind printre primele orase din Europa cu astfel de mijloace de transport.

Sponsored links