Toată lumea are doar 3 șanse să se îndrăgostească și este important să le acceptăm pe toate

De-a lungul vieții noastre, ne îndrăgostim și ne despărțim – uneori doar pentru a ne reuni împreună. Unii oameni intră pe orbita noastră, alții pleacă, făcându-ne să experimentăm urcări și coborâșuri emoționale dramatice pe care nici măcar nu le credeam posibile.

Sponsored links

Însă psihologii spun că o persoană nu se poate îndrăgosti în mod real decât de trei ori. Și fiecare astfel de experiență, în felul său, este importantă și chiar necesară.

1. Dragostea de basm

Everyone Has Only 3 Chances to Fall in Love, and It’s Important to Take Them All

Destul de des, prima noastră dragoste apare când suntem încă foarte tineri. Ni se pare genul de sentiment despre care am citit în basme. Așa că îl idealizăm și credem că este pentru o viață întreagă. În acest moment, avem tendința de a face lucruri pe care partenerii noștri sau membrii familiei se așteaptă să facem. Refuzăm să fim atenți la micile probleme și suntem pregătiți să ne sacrificăm principiile de dragul relației noastre, deoarece, în adâncul nostru, credem că totul este așa cum ar trebui să fie. Modul în care arată relația noastră în exterior este mai important pentru noi decât ceea ce simțim cu adevărat.

O astfel de dragoste te învață că nu trebuie să-ți privești doar partenerul, ci și în jurul tău.

2. Dragostea complicată

Everyone Has Only 3 Chances to Fall in Love, and It’s Important to Take Them All

Sponsored links

A doua iubire a vieții noastre este cea mai complicată. Încrezători că am învățat lecția din experiențele anterioare, avem grijă să alegem un partener complet diferit de celălalt partener. Sau cel puțin așa credem noi. Este posibil să fim manipulați, mințiți sau chiar răniți. Ne agățăm de orice oportunitate de a ne salva relația, dar fiecare nouă încercare se transformă într-un eșec și mai mare. Este o adevărată dramă cu doar momente ocazionale de fericire. Încă o dată, adevăratele noastre sentimente sunt distruse în favoarea a altceva – în acest caz, încercări nesfârșite de a salva o relație bolnavă.

O astfel de iubire ne învață că este important să fim iubiți.

3. Dragostea matură

Everyone Has Only 3 Chances to Fall in Love, and It’s Important to Take Them All

A treia iubire apare în viața noastră când am renunțat deja să mai așteptăm. Vine neprevăzută și nu pare să respecte ideea noastră despre ceea ce ar trebui să fie adevărata iubire. Nu pare a fi perfectă. Dar este o relație autentică, caracterizată printr-un sentiment de ușurință extraordinară – ceva ce nu poate fi explicat în cuvinte.În acest stadiu al vieții, nu mai avem nicio așteptare. Nu mai pierdem timpul gândindu-ne la calități pe care trebuie să le aibă dragostea vieții noastre. Așadar, suntem în sfârșit pregătiți să acceptăm partenerul nostru pentru ceea ce este el sau ea cu adevărat. Și, la fel de important, partenerul nostru ne percepe exact în același mod.

O astfel de iubire ne învață să fim reali și ne face să înțelegem că o relație nu trebuie să fie perfectă, ci reală.

Sponsored links

Sponsored links