Tipul de banane pe care îl mănânci îți poate influența sănătatea

Banana este unul dintre cele mai sănătoase fructe, deoarece conține potasiu, vitamina B-6, vitamina C și alți nutrienți. Acești nutrienți sunt foarte benefici pentru digestie și pierderea în greutate. Poate fi folosit ca supliment rapid de glucoză între două mese. Acest fruct dulce este plăcut de mulți oameni de pe tot globul. Cu toate acestea, oamenii au preferințe diferite. Unii pot dori banane crude și verzi, în timp ce alții consumă banane galbene cu pete. Indiferent de banana pe care o consumi, aceasta are un efect semnificativ asupra sănătății tale. Să descoperim rolul esențial pe care anumite tipuri de banane le au în bunăstarea ta.

Sponsored links

1. Tinere și verzi
2. Ferme și galbene
3. Galbene pătate
4. Maro și moi

1. Tinere și verzi

Bananele verzi sunt crude și, prin urmare, foarte greu de curățat. Poate fi necesar să folosiți un curățător de coajă pentru a curăța acest tip de banană, deoarece este dificil de curățat cu mâinile goale. Are gust de cartof și este un ingredient principal al multor mâncăruri din Caraibe. Nu numai că este delicioasă, da este și perfectă pentru cei care trebuie să monitorizeze nivelul zahărului, deoarece acestea scad indicele glicemic.

Conțin amidon rezistent care ajută la digestie, deoarece este un tip de fibră care fermentează în intestine, hrănind bacteriile bune. Acest conținut de amidon ajută, de asemenea, la creșterea duratei de viață a bananelor, astfel încât să vă puteți bucura de ele mult timp. Le poți consuma într-o varietate de moduri. Puteți să le fierbeți, să le zdrobiți sau să le prăjiți. Dar bananele necoapte au și unele dezavantaje: au mai puțini antioxidanți.

2. Ferme și galbene

Sponsored links

Bananele complet galbene ajută la protejarea organismului împotriva bolilor, a îmbătrânirii și a inflamației, deoarece conțin antioxidanți. Acest tip de banane ajută și la procesul de digestie.

3. Galbene pătate

Aceste banane sunt foarte dulci și bogate în antioxidanți. Sunt benefice în combaterea tumorilor. Petele de pe coaja bananei apar din cauza prezenței factorului de necroză tumorală (TNF), care ajută la descompunerea celulelor anormale din corpul dumneavoastră, inclusiv a celor canceroase. Puteți mânca aceste banane dacă vă confruntați cu probleme de stomac, cum ar fi ulcere sau digestie necorespunzătoare. Este recomandat să evitați această banană dacă aveți diabet, deoarece are un nivel mai ridicat de zahăr.

4. Maro și moi

Acestea nu sunt unele dintre cele mai frumoase banane, așa că foarte puțini oameni iubesc acest tip de banane. Au un nivel extrem de ridicat de zahăr. Cu toate acestea, acestea sunt, de asemenea, dens concentrate, cu cantități mari de antioxidanți și TNF.

Sponsored links

Sunt aproape pe cale să putrezească, așa că asigurați-vă că le mâncați înainte ca acestea să se strice. Puteți face un smoothie sau un alt fel de mâncare dulce înainte ca acestea să se degradeze. Bananele foarte bine coapte sunt, de asemenea, ușor digerabile și utile pentru cei care suferă de sindromul intestinului iritabil sau alte probleme.

Bananele sunt întotdeauna benefice pentru sănătatea ta, indiferent de felul în care arată.

Beneficiile importante ale consumului de banane:

  • Conțin triptofan, care ajută la combaterea stresului, anxietății și depresiei, ajutând la producerea serotoninei.
  • Conțin magneziu, potasiu și mangan, care contribuie la sănătatea oaselor și a mușchilor.
  • Îmbunătățesc energia și puterea creierului prin stimularea rezervelor de glucoză.
  • Conțin colină care distruge grăsimile și ajută la pierderea în greutate.
  • Sănătoase pentru inima, deoarece scad colesterolul si tensiunea arterială.
  • Previn anemia deoarece au un conținut ridicat de fier.
  • Pentru a crește durata de viață a unei banane, o puteți pune la frigider.

Nu există un anumit moment potrivit pentru a savura o banană. Puteți mânca o banană când doriți, dar nu uitați să-i verificați coaja înainte de a o mânca.

Sponsored links