TEST: Alege-ți îmbrățișarea preferată și vezi ce spune despre tine un psiholog de renume!

O îmbrățișare este un act intim care are loc între oameni și între alte creaturi mai avansate din punct de vedere al evoluției. Este un act de afecțiune și tandrețe, deși semnificația sa depinde de contextul social și cultural în care apare.

Sponsored links

Există culturi mai deschise contactului fizic care folosesc îmbrățișările chiar ca salut, în timp ce în alte zone ale lumii este un act practicat doar de cupluri și nu se întâmplă fără un motiv foarte evident și o relație foarte strânsă.

Oricare ar fi motivul îmbrățișării, avem diferite moduri de a oferi îmbrățișări în funcție de mai mulți factori. Unul dintre acești factori este reprezentat de personalitatea fiecăruia! În funcție de unele date importante ale personalității tale, preferi să te îmbrățișezi într-un fel sau altul. De aceea, astăzi vă vom oferi un test:

A. Prietenie

Dacă ai decis că îmbrățișarea ta preferată este prima, potrivit unui psiholog de renume, personalitatea ta reflectă faptul că nu te îndrăgostești de la începutul relației. Preferi să construiești legătura cu cealaltă persoană și, în cazul în care ceva eșuează, ești  întotdeauna pregătit să te retragi la timp.

Deși cineva te place mult, de obicei nu-ți exprimi sentimentele până nu ești sigur că este o relație serioasă. Preferi ca cealaltă persoană să fie prima care își dezvăluie emoțiile și apoi permiți lucrurilor să înflorească mai mult.

Sponsored links

Deși, în principiu, pare un mod foarte logic de a fi, prudența excesivă poate fi periculoasă pentru relație. E bine să nu te grăbești, deoarece multe relații încep cu o prietenie, dar reține că, dacă rămâneți prieteni apropiați prea mult timp, puteți descuraja cealaltă persoană și va simți că sentimentul său nu este reciproc. Astfel vei rămâne blocat în zona prietenilor!

B. Îndrăgostit la prima vedere

A doua îmbrățișare este una foarte romantică și foarte intimă, ai observat? Este o îmbrățișare care arată că există multă iubire. Ești genul de persoană care are tendința să se îndrăgostească la prima vedere și să renunțe la tot pentru dragoste.

Această îmbrățișare este tipică pentru filmele romantice și la fel ești și tu, un romantic incurabil. Ești capabil să aprinzi flacăra iubirii cu relativă ușurință și viteză. În plus, îți place să simți în mod egal căldura și pasiunea celeilalte persoane în timpul îmbrățișării.

Cel mai important lucru pentu tine este apropierea printr-o îmbrățișare fermă și puternică. Însă, fiind o persoană care se îndrăgostește la prima vedere, aparențele devin unul dintre factorii fundamentali prin care îți creezi imaginea celeilalte persoane. Sfatul pe care vi-l putem oferi este că, înainte de a te îndrăgosti de cineva, ar trebui să iei în considerare faptul că ar fi bine să aștepți o perioadă, să cunoști mai bine acea persoană.

Sponsored links

Aparențele sunt adesea înșelătoare. Prin concentrarea asupra aspectului, este posibil ca lucrurile să înceapă să meargă prost odată ce descoperi că personalitatea celeilalte persoane nu se potrivește cu imaginea pe care ai creat-o la început.

C. Nu ai încredere în nimeni

Îmbrățișarea C reprezintă  faptul că ești o persoană care își apucă ferm partenerul din spate, cu ambele mâini lăsate peste umeri sau în jurul gâtului. Deși la prima vedere nu pare, este un spectacol de mare încredere îndreptat către cealaltă persoană și în același timp este un semn că a te deschide și a avea încredere în cealaltă persoană nu este o sarcină ușoară pentru tine.

În ceea ce privește romantismul, ai întotdeauna multă rezervă și precauție, ceea ce te poate descuraja în prima fază a relației. Cu toate acestea, mai târziu compensezi mult.

Chiar dacă ești la prima întâlnire și ai o impresie foarte bună despre cealaltă persoană, de obicei nu te deschizi mult în relație. Acest lucru te face să pierzi multe oportunități de a întâlni oameni valoroși.

Sponsored links

Dacă este posibil, încearcă să te deschizi mai mult dacă vezi că cealaltă persoană este prietenoasă, de încredere și pare să aibă intenții bune. Odată ce relația ți se pare a fi serioasă, te deschizi și lași să iasă la iveală toată pasiunea pe care o păstrai în interior și partenerul tău te va iubi enorm. Ești genul de persoană care odată ce a făcut compromisuri, dă totul și chiar mai mult pentru ca lucrurile să meargă bine.

D. Iubești profund

Aceasta este probabil cea mai intimă îmbrățișare dintre toate, având în vedere distanța nulă care separă cei doi protagoniști. Este o îmbrățișare foarte strânsă, demnă de doi îndrăgostiți care nu s-au mai văzut de multă vreme și s-au pierdut.

Gustul tău este foarte bine definit în ceea ce privește relația de dragoste pe care dorești să o ai. Ai o imagine în cap și chiar ajungi să planifici detalii, cum ar fi zâmbetul pe care ți-l dorești de la viitorul tău partener.

De îndată ce vei găsi pe cineva care se ridică la nivelul așteptărilor tale, vei muta cerul și pământul pentru a îi cuceri inima. Cu toate acestea, te concentrezi asupra acelor detalii pe care le-ai pregătit și uneori poți scăpa din vedere imaginea generală care poate fi mai puțin favorabilă. Pe de altă parte, ai tendința de a te plictisi ușor odată ce ai cucerit persoana pe care ți-o doreai și treci rapid la o altă provocare.

Sponsored links