Te simți singur în mariajul tău? De ce și ce poți face pentru a schimba asta

Te căsătorești cu cineva și te gândești la fericire, la viitoarele nopți de alint și la un partener care va fi lângă tine la bine și la greu în viață. Însă, dacă singurătatea se strecoară în viața ta de cuplu, atunci poate transforma cele mai minunate lucruri, în tristețe și dezamăgire.

Sponsored links

Căsătoria cu siguranță nu ar trebui să însemne singurătate, însă numeroase cupluri de pe tot globul se simt singuri în doi.

Schwartz, profesor de sociologie, spune:

„Căsătoriile se realizează și se destramă. Atunci când ai gânduri mai întunecate, griji, sentimentele tale încep să schimbe modul în care vezi realitatea. Chiar dacă ai un partener lângă tine, dacă simți că acesta nu vede, nu aude, nu simte și nu dorește să știe despre cele mai profunde frici, gânduri și nevoi ale tale, te simți singur. ”

Conexiunea unui mariaj bun ar putea să dispară din cauza lipsei unei comunicări adecvate, a intimității fizice, a afacerilor extraconjugale sau a conversațiilor negative. Ei bine, ar putea exista o serie de alte motive pentru care vă simțiți singur în mariajul dvs., care vor fi detaliate mai jos.

De ce mă simt singur în mariajul meu?
Înțelegerea motivelor pentru care cineva este deprimat și singur în căsătorie:

Sponsored links

1. Ai un partener care te terorizează

Dacă sunteți căsătorit cu cineva care vă abuzează emoțional și psihologic, prezintă un comportament agresiv sau violent și vă ”bate verbal”, atunci există șanse mari să vă simțiți singuri în ciuda faptului că sunteți căsătorit. Această teamă de a fi abuzat te face să eviți partenerul și te poate determina să păstrezi o distanță.

2. Programe haotice

Unele cupluri se întâlnesc doar când vin acasă noaptea de la muncă și nu au suficient timp pentru a petrece unul cu celălalt. Acest lucru creează un decalaj între nevoile lor emoționale, mentale și fizice. Cariera este importantă pentru amândoi, dar nu ar trebui să o lăsați să vă ruineze căsnicia. Este cu siguranță greu să construiești un echilibru, dar programele agitate duc la ruinarea armoniei din căsnicie.

3. Nu-ți oferă sprijin emoțional

În perioadele dificile, vrei ca partenerul tău să fie acolo pentru tine, dar nu este. De exemplu, dacă aveți o pierdere în familie și doriți să plângeți cu partenerul dvs. și să vă  împărtășiți sentimentele cu el, iar el refuză și se retrage, acest lucru creează o ruptură între doi oameni și apare singurătatea în căsătorie. La fel se întâmplă și atunci când îți pierzi locul de muncă sau când eșuezi în ceea ce ți-ai propus să faci, dacă partenerul nu te ascultă, nu te sprijină și nu te înțelege, te vei simți singur.

4. Lipsa intimității

Dacă te simți singur în căsnicia ta, este posibil să simți asta deoarece nu mai ești intim cu partenerul tău. Ar putea părea nesemnificativ de multe ori, dar lipsa de intimitate te poate face să te simți singur într-o căsătorie.

5. Revenirea rănilor vechi

Multe căsătorii s-au confruntat cu singurătatea din cauza rănilor din trecut care nu s-au vindecat niciodată. S-ar putea să ai ani de căsătorie împreună cu partenerul tău, însă să păstrezi deschise anumite răni ale trecutului, iar asta să te facă să te simți extrem de singur și de neînțeles.

Sponsored links

Ce să faci pentru a nu te simți singur în căsătorie?

Îmbunătățirea relației dvs. este posibilă dacă luați măsuri concrete pentru a o face să funcționeze.

1. Vorbiți mult

Cel mai frecvent motiv pentru care te simți singur într-o relație este lipsa comunicării și neputința de a exprima ceea ce este în mintea ta. Fie partenerii sunt prea ocupați, fie neglijează relația complet gândind că va funcționa de la sine.

Însă dacă amândoi vă faceți puțin timp pentru a-l petrece împeună, dacă ieșiți împreună și vorbiți despre problemele voastre, atunci lucrurile ar putea înceapă să se vindece. Și da, ar trebui să vorbești cu partenerul tău despre tot: așteptări, dezamăgiri, bucurie și teamă.

2. Petreceți timp împreună

Dacă faceți ceva amuzant și plăcut împreună, nu există nicio modalitate în care singurătatea să își poată găsi locul în relația voastră. Ar putea fi întâlniri săptămânale, picnicuri, o excursie de drumeție sau un film văzut împreună, pe Netflix, acasă.

Petrecând timp împreună partenerii cuplului vor înțelege ce anume au de îmbunătățit în relația lor.  Femeile care petrec „timp de cuplu” cu partenerii lor sunt de 7 ori mai fericite alături de soțul lor.

Sponsored links

3. Gândiți-vă la un hobby pe care să-l practicați împreună

Nu poți să te simți singur atunci când ai un hobby de care ați putea să vă bucurați  împreună deoarece acesta te ajută să simți o legătură cu partenerul tău. Gândiți-vă și găsiți hobby-ul, fie că este pictură, călărie, drumeții pe trasee verzi sau doar o plimbare. Asigurați-vă că păstrați un nivel de bază de răbdare unul cu celălalt, deoarece fiecare ființă umană are o viteză de învățare diferită.

4. Arată respect, compasiune și înțelegere

Nu puteți fi uniți dacă pierdeți aceste componente esențiale, punct. Încercați să vă înțelegeți reciproc cu toată profunzimea pe care partenerul o posedă, fiți plini de compasiune și arătați-le că aveți grijă de ei. Este important să-i arătați partenerului dvs. dragoste în fiecare zi și nu doar prin a trimite cadouri de Ziua Îndrăgostiților sau cu ocazia aniversării căsătoriei, ci să faceți lucruri mărunte care să-i demonstreze asta. Doar când lucrezi în fiecare zi la a-ți menține armonia în căsnicie, o vei avea.  Astfel nu există nicio modalitate în care căsătoria ta poate eșua, deoarece nu vă veți simți singuri.

5. Luați în considerare consilierea în căsătorie

Uneori lucrurile ne scapă de sub control și avem nevoie de ajutor de la un specialist. În loc să lăsați lucrurile așa cum sunt, este bine să cereți ajutor profesional. Da, veți putea înțelege secretele cheie ale unei căsătorii fericite și modalități eficiente de a face față căsătoriei toxice și a vă aduce căsătoria pe linia de plutire din nou.

Sponsored links