Țara în care poți călători gratuit cu trenul dacă ai la tine o carte

Cartea Specială care este acceptată în loc de bilet este oferită gratuit în timpul Săptămânii Naționale a Cărții oricărei persoane care cumpără cărți în limba olandeză sau se înscrie la o bibliotecă.

Sponsored links

Iubitorii de carte olandezi au beneficiat de călătorii feroviare gratuite anul trecut pe întreaga rețea feroviara a țării ca parte a sărbătorilor anuale ale săptămânii de carte a Olandei.

În fiecare an, din 1932, Olanda a încurajat citirea de Boekenweek – o sărbătoare a literaturii marcate cu festivaluri literare și semnături de carte din toată țara.

În mod tradițional, un cunoscut autor olandez scrie un roman special – „cadoul săptămânii cărților” sau Boekenweekgeschenk – iar cartea este oferită gratuit persoanelor care cumpără cărți în timpul festivităților sau se înscriu la o bibliotecă.

Cartea specială de anul trecut a fost romanul Jas Van Belofte al celebrului autor Jan Siebelink, care a putut fi prezentat și în locul unui bilet de tren pentru orice rută din țară în duminica săptămânii de carte.

În Olanda poți merge cu trenul gratuit dacă ai o carte la tine

Nederlandse Spoorwegen (NS), compania feroviară de stat olandeză, a fost mult timp sponsor al festivităților anuale – și chiar organizează semnături de carte ale autorilor de top în trenurile sale.

Sponsored links

„Este bine să vezi toate acele chipuri fericite surprinse ale călătorilor”, a declarat autorul Jan Siebelink, după ce a urcat într-un tren spre orașul Utrecht, pentru a-și întâlni pasagerii care citesc cartea sa.

„Vorbim despre toate, inclusiv despre călătoria lor. Un călător tocmai a spus că este în drum spre Velp, locul meu de naștere. De multe ori există și copii și sper, în mod firesc, să înceapă să citească. ”

Murat Isik, care a scris eseul anual de carte, un însoțitor al romanului, a adăugat: „Cât de frumos și dinamic este să întâlnești cititorii în tren. Din păcate, acesta este și sfârșitul Săptămânii cărților. O săptămână plină de întâlniri și conversații minunate. ”

Anul trecut cadoul săptămânii de carte a fost oferit de librării oricui a cheltuit 12,50 euro pentru cărți în limba olandeză.

Compania feroviară de stat, care oferă acum promoția anuală de călătorie gratuită de 18 ani, a declarat: „NS are o inimă caldă pentru lectură, deoarece cititul este unul dintre modurile preferate de a petrece timp în tren.”

Sponsored links

Anul acesta(2020), Boekenweekgeschenk se va ține de pe 7 martie până duminică 15 martie.

Sponsored links

SURSĂindependent