Țara cu cele mai mari salarii, electricitate și apă complet gratuite

Există o țară pe glob cu un salariu mediu anual de 100.000 de euro, fără contribuție la pensie și cu energie și apă gratuite. Asta este viața în cea mai bogată țară din lume.

Multe națiuni, inclusiv economia puternică a Europei, au fost lovite de criza financiară globală din ultimii ani. Sunt unii oameni care sunt fericiți pentru că salariile lor au crescut pe parcursul recesiunii economice.

Sponsored links

Este o țară mică din Orientul Mijlociu care tocmai a fost numită cea mai bogată țară din lume. Qatar este numele națiunii și se află în vârful unei comori rare: rezerve vaste de gaze naturale.

Potrivit Business Insider, Qatar tocmai a eclipsat Luxemburgul în ceea ce privește nivelul de trai al cetățenilor săi, cu cel mai mare PIB anual pe cap de locuitor din lume.

Qatar a fost fondat în 1971 și are o populație de doar 1,7 milioane de oameni. Regatul este condus de Emir Tamim bin Hamad, care deține o avere de aproximativ 2 miliarde de dolari împreună cu familia sa.

Sunt mulți imigranți în Qatar.

Doar 15% din populație este indigenă. Viața este grozavă pentru ei: electricitatea, apa și asistența medicală sunt total gratuite, pensiile de stat sunt oferite fără contribuție la fondul de pensii, iar dobânzile la împrumuturile bancare sunt destul de ieftine.

Sponsored links

Cetățenii susțin că guvernul Qatar preferă să recruteze străini decât nativi. Ei lucrează pentru întreprinderile de stat și pentru guvern.

Guvernul Qatarului consideră că imigranții sunt mai competenți și mai educați. Un alt grup de imigranți lucrează în industria construcțiilor și a extracției gazelor. Ei provin în principal din India și Pakistan.

În ceea ce privește rezervele de gaze naturale, Qatar ocupă locul trei pe glob. Putem spune, pe baza suprafeței și a populației, că această țară se află pe o mină de aur.

Doha, capitala, este plină de hoteluri de lux și de minuni arhitecturale. Viața de noapte este, de asemenea, incredibil de opulentă, cu unele dintre cele mai luxoase cluburi din lume.

Alcoolul este ilegal în Qatar, dar este permis în hotelurile de lux cu condiția să nu fii musulman și să ai o autorizație specială. Pornografia, carnea de porc și narcoticele au fost, de asemenea, interzise.

Sponsored links

Populația Qatarului este destul de tânără, cu doar 1,5% din populație de peste 65 de ani.

Există un număr mare de angajați străini în această țară. Femeile din această țară se bucură de drepturi mai mari decât femeile din alte națiuni musulmane, inclusiv capacitatea de a conduce o mașină și de a merge la sală.

Qatar va găzdui Cupa Mondială FIFA în 2022.

Sponsored links