Albinele pot crea un stup în formă de inimă atunci când nu există cadre pentru a le ghida

Dacă nu ați avut vreodată dovezi că albinele sunt artiști desăvârșiți, aruncați o privire la această fotografie incredibilă postată de The National Trust. Albinele de la Castelul Bodiam din Robertsbridge, Regatul Unit au făcut spectacolul. În structura stupului lor, au creat un minunat fagure în formă de inimă, care arată la fel de dulce pe cât este gustos.

Sponsored links

Când sunt lăsate libere, albinele sunt arhitecți incredibili.

Aceasta poate părea o priveliște ciudată, dar asta se datorează doar faptului că suntem obișnuiți ca apicultorii să pună cadre dreptunghiulare în stup. Albinele își depun apoi mierea și construiesc un pieptene direct pe cadru, care poate fi ușor scos și recoltat de apicultor. Dar realitatea este că albinele vor folosi atât spațiu cât trebuie pentru a depozita mierea.

De fapt, stupii naturali pot lua toate formele și dimensiunile.

De exemplu, albine cu pungă de zahăr, care sunt native din Australia, fac stupi care formează structuri mari în spirală. În climele temperate, unele albine vor forma chiar o „colonie deschisă” unde întregul stup este expus. Acestea se pot agăța de copaci, garduri sau alte lucruri și pot lua forme impresionante.

Pot crea forme incredibile din fagurele lor, fie în cutii sau în natură.

Sponsored links

Totuși, fotografia de la Castelul Bodiam este fascinantă, deoarece a fost formată în cadrul lemnului unui stup. Apicultorul gregthegregest2 a menționat pe Reddit că aceasta este o întâmplare frecventă atunci când albinelor sunt lăsate un decalaj mare între partea superioară a ramelor și acoperișul stupului.

Desigur, este bine că acești mici muncitori pot profita de fiecare centimetru care le este dat. În timp ce forma este frumoasă, aceasta poate fi o durere de cap pentru apicultori atunci când încearcă să-și recolteze mierea. Trebuie să taie fagurele suplimentar pentru a elibera ramele de mai jos.

Desigur, abilitatea albinelor este bine cunoscută. De fapt, chiar și artiștii au profitat de capacitățile lor lucrând cu albinele pentru a crea sculpturi din broderie. Așa că data viitoare când vezi o albină de miere zbârnind din floare la floare, imaginează-ți ce artă interesantă creează când se va întoarce în stup.

Sponsored links

 

Sponsored links