Știința spune că a avea o pisică poate fi foarte benefic pentru sănătatea ta. Acestea sunt modurile în care te ajută pisica ta

Majoritatea oamenilor sunt iubitori ai pisicilor și am fi în stare să ne jucăm cu ele ore întregi. Și nu e de mirare că faptul că le iubim atât de mult. La urma urmei, ele pot fi bune pentru noi, pentru sănătatea noastră și pentru starea noastră de bine. Pisicile chiar ne pot face viața mai sănătoasă și mai fericită.

Sponsored links

Noi am căutat mai multe informații și vrem să împărtășim cu voi cae sunt toate efectele pozitive pe care pisicile le au asupra noastră.

1. Pisicile pot ajuta la vindecarea oaselor, tendoanelor și mușchilor

 

A auzi o pisică torcând este un sentiment foarte plăcut, deoarece înseamnă că prietenul tău blănos se simte confortabil și este fericit, dar torsul pisicilor poate avea și efecte vindecătoare, conform acestui infografic, care explică într-o manieră mai simplă.

Sponsored links

Pisicile torc la o frecvență de 20-140 Hz, iar studiile sugerează că frecvențele între 18 Hz și 35 Hz au efecte pozitive asupra articulațiilor noastre după o accidentare.

2. Pisicile îți pot îmbunătăți sănătatea mintală

Conform unui studiu, care a fost realizat în Australia, s-a demonstrat că stăpânii de pisici tind să aibă o sănătate psihologică mult mai bună decât oamenii fără animale de companie. Ei spun că sunt mai fericiți, mai încrezători și mai puțin nervoși. De asemenea, ei fac față mult mai bine problemelor care apar în vița de zi cu zi.

 

Sponsored links

3. Pisicile vă pot reduce nivelul de stres și anxietate

 

Pisicile noastre pot juca un rol important în ameliorarea stresului. Doar așezându-se în brațele tale, și forțându-te practic să o mângâi, pisica ta te va face să te simți mult mai bine.

Cercetarea spune că chiar și 10 minute de mângâiere a unui câine sau a unei pisici poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de stres și anxietate. Pisica te deconectează parțial sau chiar total de la frământările tale sau de la diverse probleme care te apasă și fără să îți dai seama îți alungă o parte din stres și anxietate.

Sponsored links

4. Pisicile reduc riscul bolilor de inima

Dacă v-ați convins că pisicile ajută la reducerea stresului, așteptați – sunt mult mai multe beneficii pe care pufoșenia ta ți le aduce! Acești prieteni blănoși vă pot reduce și riscul de a dezvolta boli de inimă, potrivit unui studiu.

Deci, pisicile nu sunt bune numai pentru sănătatea ta mentală, ci și pentru sănătatea ta fizică. Suntem din ce în ce mai convinși că sunt cu adevărat animale speciale.

5. Pisicile te ajută să dormi mai bine

Sponsored links

 

Ai putea crede că dormitul cu pisicile tale este o idee proastă, deoarece acestea sunt creaturi nocturne. S-ar putea să fie adevărat, dar nu toate pisicile sunt așa. A avea animalul cu tine în dormitor oferă un sentiment de siguranță și relaxare.

Mai mult, un studiu a arătat că din 46 de persoane, 41 dintre ele au declarat că dorm mai bine în aceeași cameră cu animalele de companie și i-au descris pe tovarășii lor de joacă blănoși ca fiind benefici pentru somn.

6. Pisicile vă pot îndeplini nevoia de companie

Sponsored links

Conform unui studiu, pisicile și stăpânii lor pot dezvoltă o adevărată conexiune. Pisica are nevoie de tine să o hrănești și să îi acorzi atenție, mângâiere și iubire, ceea ce te face să simți că ai un scop, că este nevoie de tine. Iar tu ai nevoie de iubirea pisicii și de toate prostioarele haioase pe care le face.

 

7. Pisicile protejează copiii de alergii

Un studiu a constatat că copiii sub un an care au fost expuși la o pisică au fost mai puțin susceptibili de a dezvolta alergii. Și nu doar alergiile la animale de companie, ci și alergiile comune, cum ar fi sensibilitatea la praf, iarbă și multe altele.

Sponsored links

Suntem siguri că mulți dintre cititorii noștri au pisici acasă, așa că vă rugăm să ne lăsați poze cu blănoșii voștri!

Sponsored links