Știați că ceapa poate face aceste lucruri miraculoase?

Ceapa. Indiferent dacă o iubești sau o urăști, nu poți nega beneficiile uimitoare pe care le oferă sănătății! Ceapa a fost folosită de secole ca un remediu natural de vindecare a diferitelor probleme de sănătate.  Este binecunoscută pentru proprietățile sale de a reduce inflamația, de a vindeca rănile, de a ameliora durerea și de a preveni infecțiile. Vitamina C și substanțele fitochimice din ceapă oferă sistemului imunitar un impuls natural pentru a vă menține sănătos, iar proprietățile puternice antifungice, anti-coagulare și antiinflamatoare ale cepei fac din aceasta un vindecător natural excelent.

Sponsored links

Deși există o mulțime de rețete delicioase care îți permit să adaugi ceapa la mesele tale, s-ar putea să fii surprins să afli că ceapa este utilă pentru mult mai mult decât consum!

Iată câteva moduri unice și interesante de a folosi o ceapă!

1. Eliminați congestia toracică

Dacă te simți înfundat, răcit și cauți un remediu natural, zdrobește o ceapă  și amestec-o cu puțin ulei de cocos, apoi unge-ți pieptul cu pasta. Acoperiți zona pipetului cu acest amestec și lăsați-l să acționeze până când căile respiratorii se deschid!

2. Alină durerea de urechi

În cazul durerilor de ureche sau a unei infecții a urechii, tăiați o ceapă și puneți-o într-un ciorap subțire. Puneți șoseta cu ceapă tăiată peste urechea cu probleme și țineți-o pe loc pentru a acționa. Îndepărtați-o când durerea dispare!

Sponsored links

3. Vindecă tăieturile

Coaja unei cepe poate ajuta la oprirea sângerărilor ușoare până la moderate. De asemenea, va acționa ca un antiseptic pentru rană respectivă, apărând-o de bacterii și de o posibilă infecție.

4. Calmează tusea

În cazul în care ai o tuse persistentă, curățați o ceapă mare și tocați-o mărunt. Adăugați 1 lingură de zahăr brun, apoi acoperiți ceapa timp de 1 oră. Luați o porție mică din amestecul de zahăr/ceapă de două ori pe zi pentru a vă ajuta să scăpați de tuse în cel mai scurt timp.

 

5. Reduceți febra

Se ia o ceapă și se taie în felii subțiri. Masați partea de jos a picioarelor cu ulei de cocos și puneți o felie subțire pe mijlocul tălpii fiecărui picior. Înfășurați-vă picioarele cu folie alimentară și purtați șosete peste noapte pentru a permite cepei să ajute organismul să elimine toxinele!

Sponsored links

6. Calmează senzația de greață

Stoarceți sucul de la o ceapă albă sau roșie, apoi preparați o ceașcă de ceai de mentă. Beți 2 lingurițe de suc de ceapă, așteptați 5 minute, apoi beți 2 lingurițe de ceai de mentă. Așteptați încă 5 minute pentru a vedea dacă greața dispare. Dacă senzația de greață încă persistă, repetă.

7. Îndepărtați așchiile intrate în piele

Dacă aveți o așchie care pur și simplu nu vrea să iasă, încercați să folosiți o ceapă! Puneți o felie de ceapă pe așchie și folosiți bandă adezivă sau un plasture pentru a o ține pe loc. Lăsați-o să acționeze timp de aproximativ o oră, apoi îndepărtați plasturele și verificați. Ceapa ar trebui să ajute așchia să înceapă să-și iasă!

8. Curățați grătarul

Tăiați o ceapă în jumătate și porniți grătarul. Folosește o ustensilă pentru a putea trece ceapa peste grătar pentru a îl curăța și dezinfecta!

 

Sponsored links

9. Lustruiți-vă metalul

Tăiați o ceapă, apoi zdrobiți-o. Combinați ceapa zdrobită cu apă și tamponați o cârpă în amestec. Frecați suprafața metalică cu cârpa până la curățare!

10. Păstrează avocado proaspăt

Preveniți avocado să se coacă prea devreme, păstrându-l într-un recipient ermetic cu ceapă roșie. Puneți jumătate de ceapă în recipient, apoi adăugați avocado. Acest truc va împiedica avocado să se strice înainte de a avea ocazia să îl folosești!

Sponsored links