Știai că ouăle crude pot reduce riscul de cancer? Iată 4 Beneficii ale consumului de ouă crude

Ouăle sunt unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe această planetă. De asemenea, este cea mai puternică sursă de proteine ​​care conține toți cei 9 aminoacizi esențiali. În timp ce albușurile de ou conțin practic doar proteine, un gălbenuș de ou conține grăsimi, vitamina A, vitamina B, seleniu, fosfor și foliați. Dacă vrei să slăbești sau să câștigi masă musculară, ouăle sunt cea mai bună opțiune. Senzația de sațietate pe care o ai după ce consumi un ou întreg te împiedică să mănânci alimente nesănătoase, ajutându-te astfel să slăbești.

Sponsored links

V-ar surprinde dacă v-aș spune că mulți dintre voi probabil ați mâncat ouă crude fără să știți? Multe alimente obișnuite, inclusiv spumă de ouă, înghețată de casă, dressinguri, sos aioli, și mousse de ciocolată conțin ouă crude (sau foarte ușor gătite). Și, să nu uităm de prăjituri crude și aluatul de prăjitură, cu care cei mai mulți dintre noi probabil le-am răsfățat de mai multe ori!

Acestea sunt principalele beneficii ale consumului de ouă crude:

1. Ouăle crude sunt bogate în proteine

Ouăle crude conțin proteine ​​pentru a vă ajuta să vă dezvoltați masa musculară.
Doar un gălbenuș de ou conține aproximativ șase grame de proteine. Proteinele, după cum probabil știți, sunt unul dintre macronutrienții primari de care corpul și mintea noastră au nevoie pentru a trăi și a prospera. Fiecare parte a corpului tău este făcută din proteine ​​și este importantă nu numai pentru structură, ci și pentru funcția reacțiilor chimice din corpul nostru. Proteina este, de asemenea, esențială pentru ca noi să putem produce celule noi și să reparăm celulele existente atunci când sunt rănite.

2. Ouăle crude conțin mai mulți antioxidanți carotenoizi

Când ouăle sunt gătite, o parte din densitatea lor nutrițională se epuizează. Din acest motiv, există mulți nutrienți care sunt mai abundenți în ouăle crude decât în ​​cele fierte. Una dintre aceste grupe de nutrienți sunt antioxidanții carotenoizi. Ouăle crude conțin mai multă luteină și zeaxantină decât cele gătite – de fapt, cu 30% mai mult.

Carotenoizii precum luteina și zeaxantina sunt importanți pentru combaterea inflamației în întregul organism, deoarece ajută la neutralizarea proceselor oxidative dăunătoare. Acești nutrienți sunt, de asemenea, esențiali pentru sănătatea optimă a ochilor și prevenirea degenerescenței maculare cauzate de vârstă.

Sponsored links

3. Ouăle crude conțin mai multă colină

Ouăle crude conțin cu 23% mai multă colină decât ouăle fierte. Colina este un nutrient important în structura membranei celulare și, de asemenea, vital pentru buna funcționare a sistemului nervos. Cercetările au identificat, de asemenea, colina ca o cale către o mai bună păstrare a memoriei, așa că este esențial să vă asigurați că aveți suficientă în dietă.

4. Ouăle crude conțin mai mult zinc

S-a descoperit că ouăle crude conțin cu aproximativ 19% mai mult zinc decât cele gătite. Acest mineral are multe funcții importante, inclusiv stimularea sistemului imunitar pentru a preveni și combate mai bine bolile, precum și susținerea sistemului nervos. O deficiență de zinc a fost asociată cu niveluri mai mari de inflamație, ceea ce este periculos pentru fiecare sistem din corpul tău.

5. Veți obține mai multă vitamina D

Ouăle crude conțin cu aproximativ 36% mai multă vitamina D decât ouăle fierte. Deși ne obținem cea mai mare parte a vitaminei D din razele soarelui, suplimentarea cu surse de hrană integrală, în special în lunile reci de iarnă, vă poate ajuta corpul să reînnoiască ceea ce soarele nu poate oferi. Vitamina D este importantă nu numai pentru sănătatea oaselor, ci și pentru sănătatea sistemului imunitar.

6. Vei mânca mai mulți acizi grași omega-3

Când vine vorba de conținutul de acizi grași omega-3, ouăle crude sunt cu mult peste ouăle fierte, cu 33% mai mult în general. Omega-3 sunt esențiale pentru sănătatea optimă a inimii și a creierului, iar majoritatea oamenilor nu mănâncă suficient. Ouăle crude conțin, de asemenea, cu 33% mai mult acid docosahexaenoic (DHA) decât ouăle fierte. DHA este un tip de acid gras omega-3 care este vital pentru sănătatea creierului, inclusiv pentru dezvoltarea creierului, precum și pentru sănătatea ochilor.

7. Ouăle crude sunt ușor de digerat

Ouăle crude sunt ușoare pentru sistemul digestiv.
S-a dovedit că ouăle crude sunt ușoare pentru sistemul digesti , făcându-le ideale pentru cei cu stomacuri sensibile. Așadar, dacă îți este greu să mănânci ouă fierte din cauza dificultăților digestive, s-ar putea să descoperi că consumul lor crude este un proces mai ușor – cu mai mulți nutrienți, pentru a începe.

Sponsored links

8. Alergii

Gătitul ouălor modifică compoziția grăsimilor și proteinelor. Forma chimică a proteinei din ou este modificată atunci când este expusă la căldură și aceasta poate provoca alergii. Destul de interesant, mulți oameni care nu mai consumă ouă fierte și trec la ouă crude constată că alergiile lor la ouă dispar.

9. Vitamine

Vitamina B12 menține sângele și celulele nervoase în stare bună de funcționare. Gălbenușurile crude sunt, de asemenea, bogate în acid folic, care protejează împotriva anemiei, în special la femeile însărcinate. Ouăle conțin, de asemenea, colină, care s-a descoperit că ajută la păstrarea memoriei.

10. Vitaminele A, D, E, K

Vitaminele solubile în grăsimi sunt foarte importante în corpul dumneavoastră. Vitaminele A, D și K lucrează împreună între ele și cu alte minerale esențiale, inclusiv magneziu, calciu și zinc. Potrivit cercetărilor, optimizarea nivelului de vitamina D poate reduce riscul de cancer la jumătate.

11. Biotină

Gălbenușurile de ou conțin una dintre cele mai mari concentrații de biotină găsite în natură. Așadar, contrar a ceea ce ați putea crede, să renunțați la gălbenușuri și să mâncați albușurile nu este calea bună de urmat. Dacă mâncați doar albușuri crude, veți dezvolta cu siguranță o deficiență de biotină, dacă nu luați un supliment de biotină. Biotina este necesară pentru formarea acizilor grași și a glucozei. Ambele sunt folosite ca și combustibili de către organism și sunt critice pentru metabolismul carbohidraților și aminoacizilor.

Riscurile consumului de ouă crude

Sponsored links

După cum s-a menționat, este posibil ca ouăle crude să poarte salmonella, în special bacteriile Salmonella enteritidis (SE). Alte bacterii, cum ar fi Listeria și Campylobacter, pot fi găsite și în unele ouă crude. Cu toate acestea, se estimează că doar unul din 20.000 până la unul din 30.000 de ouă este de fapt contaminat cu bacterii salmonella. Mulți oameni presupun în mod eronat că șansele de a contracta salmonella din ouă crude sunt mult mai mari decât sunt în realitate.

Multe dintre aceste cazuri de contaminare cu ouă provin din ouăle crescute în fabrică, unde găinile sunt crescute în condiții insalubre și nesănătoase. În timp ce ouăle de la găini din crescătorie în aer liber și crescute ecologic au mult mai puține șanse dacă sunt respectate protocoalele sanitare și păsările sunt sănătoase și hrănite cu hrană naturală. Din acest motiv, persoanele care doresc să mănânce ouă crude ar trebui să stea departe de soiurile cultivate în fabrică – atât din motive de sănătate, cât și din motive umane.

De asemenea, este important să rețineți că este posibil să doriți să evitați ouăle crude dacă aveți un sistem imunitar compromis, deoarece corpul dumneavoastră poate fi mai puțin capabil să îndepărteze bacteriile care ar putea fi prezente. Dacă nu sunteți sigur despre modul în care ouăle crude pot afecta o anumită stare de sănătate, discutați cu medicul dumneavoastră doar pentru a fi în siguranță.

Cum să alegi cele mai bune ouă pentru a le mânca crude

Nu există nicio etichetă care să garanteze că ouăle sunt lipsite de bacterii, deși ouăle care sunt certificate organic, mai ales dacă efectivele de găini sunt mici, pot fi mai sigure decât altele. Cel mai bun pariu este să găsești o fermă de renume (la nivel local, dacă este posibil) care să aibă o turmă mică și să producă ouă certificate ecologice. Vizitați ferma dacă puteți și discutați cu proprietarii despre practici precum cât spațiu au găinile, cât timp petrec afară și în ce constă dieta lor.

Vrei ouă de la găini sănătoase, fericite, bine hrănite, care au suficient spațiu pentru a ciuguli și a-și mânca dieta naturală. Ar putea fi nevoie de puțină cercetare, dar ouăle vor merita.

Cum să mănânci ouă crude:

Alegeți întotdeauna ou crud din surse durabile.
Înainte de a mânca un ou crud, spălați coaja în apă caldă și clătiți bine. Acest lucru va asigura că bacteriile de pe coajă sunt distruse. Asigurați-vă că oul este proaspăt; gălbenușul și albușl ar trebui să fie tari și să nu existe mirosuri ciudate. Albușl poate fi tulbure și asta este bine. Dar, dacă are o tentă roz, e mai bine să-l arunci, deoarece este un semn de bacterii.

Sponsored links