Nici măcar Jules Verne nu și-ar fi imaginat sisteme de ventilație atât de mari

Într-o mină subterană, un sistem esențial este ventilația. La proiectul Codelco Underground Chuquicamata, care va fi cea mai mare mină subterană din lume, a început instalarea sistemelor de injecție și extracție a aerului. Aceste mașini gigantice vor da viață la ceea ce va fi una dintre cele mai fabuloase operațiuni miniere din lume, în Chile.

Sponsored links

Proiectul are un progres apropiat de 70%. Construcțiile tunelelor de injecție de aer au fost finalizate, au avut premiera conexiunea tunelului de transport și a tunelului de extracție a aerului (adâncime de 918 metri). Acum se instalează sistemele de injecție și extracție de aer și gaze.

Mina subterană Chuquicamata este un proiect structural și strategic care reprezintă o parte importantă a viitorului Codelco.

Proiectul subteran Chuquicamata urmărește să ofere continuitate operațiunilor curente ale acestei diviziuni, materializând o mină sub groapa curentă aflată în funcțiune, care depășește un kilometru adâncime și, prin urmare, a devenit neprofitabil mai ales datorită dimensiunilor mari ale acesteia.

La Mina subterană Chuquicamata Codelco au început operațiunile în iulie 2019 cu prima scufundare de minerale. Inițiativa a construit 123 din cei 140 de kilometri de tunele de care are nevoie; în decembrie își va termina lucrările civile; Acesta va costa 5.550 milioane USD.

Din 2019, Coldelco va avansa cu tot ceea ce este ansamblul electromecanic asociat acestui proiect. Sistemul de centuri va fi implementat în decembrie; concasorul, în martie 2019.

Sponsored links

Subteranul Mina Chuquicamata Subterround este un proiect structural și strategic care reprezintă o parte importantă a viitorului Codelco și care constă în transformarea celei mai mari gropi deschise din lume într-o operațiune subterană uriașă care va permite exploatarea unei părți din resursele care vor rămâne sub depozitul actual.

Sub groapă, sunt aproximativ 1.700 de milioane de tone în rezerve de minereu de cupru (0,7% grad) și molibden (502 ppm), care reprezintă mai mult de 60% din ceea ce a fost exploatat în ultimii 90 de ani. Opțiunea tehnică și economică sfătuiește să exploateze aceste rezerve prin construirea unei mine subterane, care va fi una dintre cele mai mari, cele mai moderne și eficiente din lume.

Proiectul are în vedere exploatarea cu ajutorul unor blocuri macro, cu procesul de extragere a „spelei în bloc”, într-o mină subterană care include patru niveluri de producție; un tunel de acces principal de 7,5 km; cinci rampe de injecție cu aer curat și două picături de extracție a aerului, printre multe alte lucrări.

De asemenea, prevede o rată de producție de 140.000 tone de minereu pe zi (tpd), ceea ce va însemna o producție de 366.000 tone de cupru fin și mai mult de 18.000 tone de molibden fin pe an.

Sponsored links

SURSĂenergiminas.com