Primul și Singurul Animal Nemuritor pe care îl cunoaștem din această lume

În fața ei, nemurirea sună a science fiction sau fantezie. Posibilitatea extinderii la nesfârșit a unei singure vieți stârnește cu siguranță imaginația. Dacă cineva ar descoperi o modalitate de a o face realitate, nu există niciun dubiu că ar deveni foarte, foarte bogat.

Sponsored links

De-a lungul istoriei, povești fanteziste au fost spuse despre cei care au căutat mijloacele de a se face nemuritori. Fântâna tinereții și Sfântul Graal sunt adesea subiectele acestor povești. Din păcate pentru noi, au rămas doar așa – doar povești.

Nu este cazul pentru un anumit animal care se află în ocean. Un animal care a obținut ceea ce oamenii au dorit încă din zorii timpului – Turritopsis Nutricula.

Animalul Nemuritor

Oamenii de știință au descoperit primul animal nemuritor cunoscut din această lume. O specie de meduză numită Turritopsis Nutricula. Meduza era originară din Caraibe, dar de atunci s-a răspândit în toate oceanele lumii.

Secretul meduzei pentru nemurirea genetică constă în revenirea la o etapă mai tânără din viața sa. Acesta intră într-o etapă anterioară de polip după împerechere și, făcând acest lucru, își repornește complet ciclul de viață. În cazul Turritopsis nutricula, împerecherea pare să fie într-adevăr cheia unei vieți lungi și sănătoase.

Sponsored links

Mereu tineri

Deoarece meduza poate repeta acest proces la nesfârșit, Turritopsis Nutricula nu va muri niciodată din cauza îmbătrânirii, niciodată. Asta nu înseamnă că meduzele nu pot fi ucise. Este încă susceptibilă la răni fizice, boli și prădători ca orice altceva. Nemurirea pentru această meduză înseamnă doar că, spre deosebire de alte animale, ea nu va muri de bătrânețe.

Cercetătorii speră că studierea Turritopsisului va duce la progrese în inversarea procesului de îmbătrânire a omului. Cine știe, poate meduza va fi cheia creării propriei noastre poțiuni de nemurire.

Sponsored links