Sănătatea ficatului ar putea să nu fie primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la o viață mai sănătoasă. Acest organ afectează multe alte aspecte ale sănătății noastre, de la sânge, digestiv, cardiac și suprarenal. Ficatul nostru este responsabil pentru eliminarea deșeurilor toxice și filtrarea a ceea ce nu are nevoie înainte de a ne elibera sângele înapoi în fluxul nostru sanguin.
Sponsored links
Gândiți-vă o clipă la ficatul dvs. ca la un filtru de apă. Nu ai turna nămol pe filtru când ai știi că s-ar înfunda, nu? Ei bine, nici ficatul tău nu ar trebui să suporte sarcina încercării de a filtra nămolul. Tot ce intră în gură ajunge în cele din urmă în sistemul digestiv și sângele tău. Oprește-te și ia în considerare ultima ta masă. Cum crezi că ți-ar fi putut afecta corpul?
Corpurile noastre descompun alimentele în combustibil celular pentru sângele nostru, astfel încât nutrienții din alimentele noastre (dacă există, în funcție de ceea ce alegem) pot avea grijă de noi. Alimentele procesate, în special opțiunile rafinate, nu satisfac organismul așa cum o fac alimentele reale.
Alimentele produse de om ne afectează de-a lungul timpului sănătatea, în special ficatul datorită modului în care trebuie să proceseze și să filtreze ceea ce mâncăm. Nu se bucură în mod special când îi cerem filtrarea substanțelor chimice, a zahărului rafinat, a ingredientelor greu digerabile sau a alcoolului.
Dar, înainte de a vă gândi la toate alimentele procesate pe care le-ați consumat și la cât de toxic ar putea fi pentru ficatul dvs., luați în considerare și acest lucru: natura ne-a oferit alimentele de care avem nevoie pentru a ne vindeca și a ne îngriji ficatul, fără ca noi să investim în detoxifiere de lux, produse sau suplimente de curățare a ficatului. Unul dintre aceste alimente este umila sfeclă.
Sponsored links
Ce este atât de grozav la sfeclă?

Sfecla roşie abundă în magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan, şi mai conţine conţine betaina, caroten şi vitamina B. Betaina este o substanţă cu efect hepatoprotector şi stimulator al bilei. În plus, betaina este importantă pentru reducerea homocistinei din sânge, informează medicii.
Cea mai mare concentraţie de betaină se găseşte către vârful sfeclei, adică în dreptul tulpinii cu frunze. Mulţumită acestei substanţe, sfecla este un excelent remediu pentru detoxifiere.
Mod de folosire
Cel mai bun mod de a folosi sfecla pentru a-ți aduce beneficii ficatului este să le consumi pur și simplu în mod regulat. Puteți face suc cu ele sau să le adăugați la smoothie-uri, dacă sunteți deosebit de curajos, puteți beneficia cu ușurință de ele, doar prăjindu-le pentru cină câteva nopți pe săptămână. Sau, prăjiți o tigaie mare de sfeclă în weekend și mâncați-le pe tot parcursul săptămânii. Au un gust încântător pe măsură ce stau în frigider și aproape dezvoltă o aromă caramelizată.
Pentru a le prăji, pur și simplu așezați-le pe o tigaie căptușită sau unsă (folosiți ulei de nucă de cocos pentru cele mai bune rezultate) și adăugați puțin piper, coajă de lămâie sau alte condimente care v-ar putea plăcea. Prăjiți la 375-400 (în funcție de puterea cuptorului) timp de aproximativ 45 de minute până când marginile încep să prindă crustă.
Sponsored links
La fel ca gustul cartofilor dulci atunci când sunt prăjiți, sfecla ar trebui să fie ușor crocantă la exterior și moale în interior! Merg frumos peste salate în loc de carne și se împerechează minunat cu kale, semințe de cânepă și un sos de lămâie și oțet de mere.
Sau, amestecați o grămadă de rădăcinoase, cum ar fi cartofii dulci, dovleceii de iarnă, ceapă, morcovi și sfeclă pentru o masă care îmbunătățește și mai mult ficatul. Fiecare dintre acestea conține fibre, proprietăți detoxifiante și sunt surse excelente de nutriție.
Dacă vă place să faceți suc, puteți combina o sfeclă cu lămâie, ghimbir, morcov și castravete pentru o băutură energizantă de curățare, de casă, care se va simți uimitoare… și va fi o frumusețe de care să vă bucurați și tu si ficatul!
Sponsored links
Iată mai jos reţeta de suc pe bază de sfeclă roşie care te va ajuta:
Ingrediente:
- o sfeclă roşie
- un morcov
- o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Spală și curăță de coajă sfecla ,morcovul și lămâia. Pune-le la storcător și extrage sucul.
Consumă acest preparat zilnic și îți vei regenera ficatul și îți vei îmbunătăți considerabil starea de sănătate!