Pură sau nu: Cum să verificați puritatea mierii și să evitați mierea falsă

Mierea este unul dintre cele mai versatile ingrediente din bucătărie care își găsește utilizarea nu doar în gătit, ci și în îngrijirea pielii, îngrijirea părului, tratamente de slăbit și alte afecțiuni de sănătate. Mierea nu conține grăsimi, colesterol și sodiu, iar acest lichid este numit pe bună dreptate nectarul dulce al naturii. În India, în principal, mierea este folosită și în ceremoniile religioase. Înainte de a o consuma, este important să verificați puritatea mierii, altfel nutrienții se reduc sau chiar dispar.

Sponsored links

Verificați puritatea mierii înainte de a o consuma

Odată cu pandemia COVID-19, oamenii consumă mai multă miere decât oricând datorită proprietăților sale medicinale. Pentru a vă bucura de beneficiile mierii, trebuie să înțelegeți puritatea ei.

Falsificarea mierii a devenit acum o practică frecventă

Mierea poate fi adesea amestecată cu soluție de glucoză, sirop de porumb bogat în fructoză și multe alte ingrediente de care consumatorii nu sunt conștienți.

Recent, mulți consumatori s-au întrebat cum să identifice puritatea mierii, deoarece au aflat că doar mierea organică crudă are o serie de beneficii.

Beneficiile mierii crude, nefalsificate

Mierea organică crudă este cunoscută ca fiind benefică pentru:

• Combaterea radicalilor liberi din organism datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Sponsored links

• Prevenirea infecțiilor ușoare datorită proprietăților antifungice și antibacteriene.

• Combaterea problemelor digestive prin îmbunătățirea sănătății intestinale.

• Creșterea imunității datorită fitonutrienților prezenți în ea.

• Calmează durerea în gât și, de asemenea, vindecă rănile.

• Îmbunătățește textura pielii și îmbunătățește sănătatea părului.

Sponsored links

Metode de verificare a purității mierii acasă

Trebuie să știi să faci distincția între mierea pură și mierea falsificată. Iată câteva modalități prin care puteți verifica dacă mierea este pură sau falsificată.

De exemplu, dacă încercați să deschideți un borcan nou cu miere și auziți un mic sunet pop, acesta ar putea fi un semn că mierea este alterată, acest sunet se aude de obicei atunci când fermentația are loc în interiorul borcanului.

Testul degetului mare

Ia o cantitate mică de miere pe degetul mare, verifică dacă se varsă ca orice alt lichid, dacă se întâmplă asta, atunci mierea ta nu este pură.

Mierea ar trebui să fie groasă și să nu picure.

Sponsored links

Testul cu apă

Într-un pahar cu apă, pune o lingură plină cu miere, dacă mierea ta se dizolvă în apă repede, atunci este falsificată.

Mierea pură are o textură densă și se va așeza pe fundul unei căni sau al unui pahar.

Testul oțetului

Pentru a verifica puritatea mierii, tot ce trebuie să faceți este să puneți puțină apă, miere și câteva picături de oțet într-un bol. Dacă începe să facă spumă, înseamnă că este falsificată. Acest lucru se întâmplă în general pentru că oțetul reacționează cu aditivii din miere, creând o reacție care vă spune că ceva nu este în regulă.

Testul de îngheț

Este important de reținut că mierea pură cristalizează foarte ușor, ceea ce înseamnă că poate îngheța în frigider.

Cand scoți mierea din frigider, aceasta va reveni la consistenta normală și poate fi folosită din nou.

Testul Flăcării

Mierea pură este inflamabilă. Dacă doriți să faceți acest test trebuie să luați un bețișor de chibrit și să-l scufundați în miere. Loviți bețișorul de chibrit de cutia de chibrituri. Dacă se aprinde, mierea ta este pură. Dacă nu se aprinde, poate fi falsificată și poate conține, de asemenea, o anumită cantitate de apă adăugată în timpul falsificării.

Testul hârtiei sau șervețelului de bucătărie

Dacă mierea a fost diluată cu apă, aceasta poate fi absorbită sau poate lăsa o urmă umedă pe un material absorbant, cum ar fi hârtia absorbantă, șervețel.

Sponsored links

Mierea pură nu va fi absorbită de către șervețel, doar cea falsificată va lăsa urme umede.

Expiră

Mierea pură este unul dintre singurele alimente care nu expiră.

Aceasta înseamnă că vă puteți bucura de un borcan cu miere până când este complet terminat. Însă, dacă observați că mierea dvs. a început să miroase sau să aibă un gust puțin neplăcut, atunci ar putea fi un produs alterat.

Cum se verifică puritatea mierii?

Prezența antibioticelor

Albinele sunt adesea hrănite cu antibiotice pentru a le proteja împotriva bolilor comune. Acestea ar putea fi transferate și în miere.

Există 7 antibiotice care ar putea contamina mierea: ampicilină, cloramfenicol, clortetraciclină, ciprofloxacină, enrofloxacină, eritromicina și oxitetraciclină.

Umiditate

Dacă umiditatea este peste limitele specificate, aceasta ar putea duce la fermentare, afectând puritatea în timpul depozitării. Limita pentru conținutul de umiditate este de 20% conform standardelor.

Desigur, modalitatea de verificare a purității mierii necesită expunerea la produs pe o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, după cum ați citit, unii aditivi permit produsului alterat să funcționeze la fel ca mierea în timpul testelor. Aceste metode particulare vă pot avertiza dacă o marcă vinde un produs falsificat, astfel încât să puteți lua decizii mai bine informate data viitoare.

Sponsored links