Psihologii explică de ce să fii singur este mai bine decât să fii într-o relație toxică

Ați trăit asta – aveți o senzație de rău în stomac, pe măsură ce anxietatea vă învinge, deoarece știți că aveți o relație toxică. Lucrurile nu mai funcționează și se pare că tot ceea ce faceți voi doi este să vă certați, să vă înșelați și să vă răniți unul pe celălalt. Cel mai greu este să te afli în acest stadiu al unei relații și să știi că trebuie să închei lucrurile, dar să nu ai curajul sau puterea să o faci. Unii oameni găsesc alinare în relațiile nesănătoase, deoarece este ceea ce le este familiar. Alții se tem să sară înapoi în bazinul cu întâlniri unde percep că peștii sunt piranha sau rechini.

Sponsored links

Când suferiți de o despărțire, vă poate afecta emoțional. Ca să nu mai vorbim de evitarea tuturor întrebărilor venite de la prieteni și membri ai familiei care vor să știe de ce lucrurile nu au funcționat. Retrăirea poveștii pe măsură ce le spui fiecăruia poate fi o sarcină descurajantă. Cu toate acestea, nu este nimic mai rău decât să rămâi într-o relație toxică. Un studiu realizat de Universitatea din Ontario a arătat că 18 la sută dintre oameni rămân în relații cu mult peste ”data de expirare”, deoarece se tem să fie singuri. Deci, dacă ai așteptat prea mult pentru că ți-e frică să fii singur, atunci nu ești singur.

CÂND ȘTII că este momentul să renunți la acea relație?

Toxicitatea din relația voastră îți poate afecta stima de sine și, de asemenea, îți poate estompa judecata. Înainte de a te gândi să renunți la jumătatea ta, alături de care ai investit mult timp și energie, trebuie să stabilești dacă este un parteneriat toxic sau dacă poate fi salvat.

Toate cuplurile au probleme și felul în care te descurci cu aceste dificultăți îți măsoară puterea. Dacă există mai mult bine în relația ta decât rău, atunci poate că există lucruri la care puteți lucra împreună, pentru a face din nou ca relația să meargă. Problema ar putea fi din cauză că nu ați petrecut mult timp împreună din cauza muncii și a altor obligații.
O altă problemă ar putea fi aceea că unul dintre voi este încă legat de o despărțire anterioară. Deși acestea sunt probleme, nu sunt probleme care nu pot fi rezolvate. Dacă depuneți un pic de efort pentru a vă ajuta reciproc, atunci ați putea fi capabili să salvați lucrurile.

DE CE A FI SINGUR ESTE MAI BINE DECÂT SĂ FII ÎNTR-O RELAȚIE TOXICĂ

Sponsored links

A fi singur nu este atât de rău. Probabil aveți percepții false despre cât de dificil a fost când erai singur, dar există multe avantaje în a fi singur. Odată ce tăiați legăturile toxice, vă puteți pregăti pentru noua voastră viață.

1. OAMENII SINGURI TIND SĂ FIE MAI SĂNĂTOȘI

Acum este momentul să vă concentrați asupra sănătății voastre. Puteți pierde în greutate și vă puteți spori imunitatea. Mulți oameni care sunt în relații spun că nu au timp să facă mișcare. Cu toate acestea, odată ce te desparți de acea persoană toxică din viața ta, ai mai mult timp să te concentrezi asupra sănătății tale.

2. SUNT MAI BUNI LA ​​A CÂȘTIGA ȘI A ECONOMISI BANI

Când ești doar tu, te hrănești doar pe tine, te îmbraci doar pe tine și îți plătești utilitățile doar ție, astfel poți economisi bani. În plus, poți folosi acest timp pentru a-ți îmbunătăți cariera prin continuarea educației sau schimbarea locului de muncă. Puteți să vă transferați într-un alt oraș sau chiar într-o altă țară dacă nu aveți pe cineva care să vă împiedice. Se pot deschide uși pe care nu le-ai crezut niciodată posibile. Mulți oameni singuri economisesc mai bine bani, deoarece pot învăța să trăiască din mai puțin.

3. AU MAI MULT TIMP

Nu trebuie să vă grăbiți să ajungeți acasă după serviciu în fiecare seară. Puteți dezvolta un nou hobby și vă puteți înconjura de oameni noi și interesanți. Nu mai ai limite.

4. OAMENII SINGURI IUBESC SĂ AJUTE

Mulți oameni se grăbesc să ia medicamente antidepresive atunci când viața le dă lovituri pe care nu le pot duce. Cu toate acestea, unul dintre cele mai bune medicamente pe care le puteți lua pentru a vă ajuta mintea este altruismul. Când o despărțire de acel individ toxic te-a lovit, folosește ce energie ți-a rămas pentru a-i ajuta pe ceilalți să treacă, la fel ca și tine,  peste relații toxice. Ajutarea umanității elimină toxicitatea și vă permite să vă reconstruiți stima de sine. Veți găsi mulțumire în viață făcând voluntariat la un eveniment caritabil. Aici, veți învăța cât de binecuvântați sunteți și veți învăța să dăruiți celorlalți.

Sponsored links

5. AU MAI MULT TIMP PENTRU FAMILIE ȘI PRIETENI

Acum, că nu veți avea vechiul lanț atârnând în jurul picioarelor, puteți fi liber să vă vizitați prietenii și familia. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la absența de la nunți, reuniuni de familie sau alte evenimente, deoarece vă lipsește timpul sau partenerul dvs. toxic nu a vrut să meargă.

6. CÂȘTIGĂ RECOMPENSE EMOȚIONALE DIN SOLITUDINE ȘI AUTOSUFICIENȚĂ

Unora le place să fie singuri. Asta nu înseamnă că vrei să fii singur tot timpul, dar îți place liniștea care vine din a fi singura persoană din casă. Îți place că poți da muzica cât de tare vrei, că poți viziona orice emisiune de televiziune alegi. Știi că nu trebuie să dai explicații nimănui de ce nu ai spălat vasele mai devreme. Ești șeful tău și poate fi eliberator emoțional să nu ai pe cineva căruia să-i dai explicații.

GÂNDURI FINALE PRIVIND IEȘIREA DIN RELAȚII TOXICE

I-ai văzut vreodată pe acei înotători urcând pe vârful unei stânci înalte și aruncându-se în apă? Înainte de a face pasul, ei simt anxietate și panică. Frica de moarte prin lovirea unei stânci sau aterizarea în apă prea mică este o amenințare reală. Totuși, ceva din interiorul lor îi împinge să o facă pentru a simți fiorul și aventura. Odată ce fac saltul, simt că zboară în timp ce aterizează în apă. Corpul lor este plin de adrenalină și în cele din urmă simt o eliberare euforică, deoarece tocmai au cucerit ceva atât de uimitor.

Experiența de cădere liberă este similară cu eliberarea de o relație toxică. Uneori, trebuie să închizi ochii și să sari. În timp ce temerile de eșec sau de cădere vă tulbură mintea, nu trebuie să vă faceți griji dacă eșuați, trebuie doar să vă concentrați asupra abilității de a zbura. Trebuie doar să îți găsești curajul și ești doar la o singură decizie de o viață complet nouă.

Sponsored links