Povestea tragică a celui mai inteligent om care a trăit vreodată. IQ-ul său a fost estimat între 250 şi 300.

William James Sidis a fost considerat unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă, însă I.Q său extrem de ridicat nu i-a oferit o viața pe măsură, ba din contra.

Sponsored links

Născut în New Yok City din imigranți ucrainieni în anul 1898, William părea să aibă un viitor strălucit. La doar 8 luni se hrănea singur cu lingurița, la doar 1 an și jumătate putea să citească, până la vârsta la care alți copii încep să meargă la școală, băiatul vorbea fluent în franceză, germană, latină, ebraică, greacă și rusă, iar la vârsta de 9 ani fusese deja admis la Harvard.Related image

Deși fusese admis la Harvard la doar 9 ani, profesorii îl primesc la studii după trei ani de zile când îl consideră mult mai matur din punct de vedere emoțional pentru a urma studiile prestigioasei universități. Fiind un subiect de știri, reporterii îl urmau deseori pe William prin campusul universității, în căutarea de senzațional. În final termină facultatea la vârsta de 16 ani, vârsta la care ceilalți adolescenți abia se obișnuiesc cu viața de liceeni.Image result for William James Sidis

În ciuda succesului său de la Harvard, William James Sidis a numit experiența ca fiind una nefericită și chiar traumatizantă. Acesta a fost tachinat și umilit de ceilalți colegi mai mari. La absolvire, le-a declarat reporterilor prezenți la eveniment: „Vreau să trăiesc o viață perfectă. Singurul mod de a trăi viața perfectă este de a trăi în izolare. Am urât întotdeauna mulțimile”.

După ce a terminat facultatea, s-a decis să predea pentru scurt timp matematica la Universitatea Rice din Houston, Texas. Însă faima sa și hărțuirile jurnaliștilor l-au făcut să demisioneze și să se mute în Boston unde a avut mai multe slujbe, sub nivelul său de inteligență.

În luna mai a anului 1919, a fost arestat pentru organizarea de manifestații comuniste.În timpul procesului declară că nu crede în Dumnezeu, că admiră socialismul și că este sigur că multe dintre problemele lumii ar putea fi rezolvate dacă omul renunță la capitalism.

Sponsored links

A fost condamnat la optsprezece luni de închisoare. După ce iese din închisoare nu mai păstrează legătura cu părinții săi și se retrage în micuțul său apartament din Boston unde redactează mai multe lucrări științifice. Într-o zi de vară din iulie 1944 este găsit inconștient în apartament. Avusese un accident vascular cerebral care îi fusese fatal la doar 46 de ani.

sursa: todayifoundout.com/

Sponsored links