Povestea tristă a surorilor «Rapunzel»

Spectacolul „Cele șapte surori Sutherland” a fost prezentat de Circul Barnum and Bailey în 1882, după ce a semnat un contract cu fetele: Sarah, Victoria, Isabella, Grace, Naomi, Mary și Dora care aveau între 18 și 36 de ani, șapte surori care aveau ceva care le diferenția de toți ceilalți, părul lor lung.

Sponsored links

În ziua primei lor reprezentații au intrat pe scenă îmbrăcate în alb, cu părul lor lung și negru, cântând o selecție de cântece, dar vocea lui Naomi s-a remarcat mai presus de toate celelalte.

Punctul culminant al spectacolului a fost atunci când surorile au cântat împreună și și-au lăsat părul lung desprins. Spectacolul a stârnit multă uimire și aplauze.

Fetele erau de origine din Vermont, Statele Unite ale Americii, părinții lor Fletcher Sutherland și Mary au avut cinci fiice biologice și au adoptat încă două.

Sponsored links

Societatea de atunci le-a respins și au crescut în sărăcie, dar chiar și așa nu au renunțat, au început să-și observe abilitățile muzicale, pe lângă faptul că se bucurau de un păr extraordinar și lung.

Talentul lui Naomi pentru cântat l-a determinat pe tatăl ei să-și introducă fiicele în lumea divertismentului de la circ, însă, părul ei a fost atracția care avea să o facă bogată.
S-a căsătorit cu J.Henry Bailey, nepotul coproprietarului de circ în 1885, Bailey a preluat imediat conducerea spectacolului surorilor și chiar a început să vândă un tonic pentru creșterea părului, inspirat din rețeta mamei.

Bailey și-a exploatat la maxim strategiile publicitare și a vândut multe produse de îngrijirea părului precum: tratamente pentru scalp, loțiuni anti-mătreață și de colorare a părului. Au câștigat milioane datorită turneelor ​​promoționale care s-au făcut.
Surorile Sutherland au decis să-și folosească câștigurile pentru a construi o fermă victoriană pe un teren care a aparținut bunicului lor din vestul New York-ului. Era important pentru ele să aibă o aprovizionare zilnică cu apă, așa că au instalat un rezervor imens deasupra conacului și muncitorii aveau grijă să-l umple zilnic.

Sponsored links

Deoarece 6 dintre ele erau singure, au început să atragă bărbați interesați de averea lor. Frederick Castlemaine, în vârstă de 40 de ani, a cochetat pentru prima dată cu Dora, dar a ajuns să se căsătorească cu Isabella, care avea vârsta de 27 de ani.

Frederick era chipeș și știa să farmece femeile, totuși, avea un gust excesiv pentru morfină și cursele cu mașini. Într-unul dintre cele mai grave momente ale sale, s-a sinucis în 1897.

Sponsored links

Tragedia a început să își facă apariția tot mai des în viața lor, când tânăra Naomi a murit prematur, trupul ei a rămas în casă timp de mai multe săptămâni pentru a fi depus în mausoleul pe care plănuiau să-l construiască pentru ea, apoi au renunțat la idee și Naomi a fost îngropată pe proprietatea familiei fără o piatră funerară cu numele său.

Comportamentul restul surorilor Sutherlands a început să devină foarte neobișnuit, când Frederick a murit, au făcut același lucru cu corpul lui și l-au ținut în sala de muzică într-un sicriu. Surorile îl vizitau și cântau cântecele lor preferate până când departamentul de sănătate intervenea și le-a forțat să mute cadavrul într-un mausoleu de 10.000 de dolari.

Isabella, văduva, mergea 3,2 Km de la casa ei până la cimitir în fiecare noapte timp de doi ani, având cu ea doar o lanternă și se spune că vorbea mereu cu el. La scurt timp, ea l-a cunoscut pe Alonzo Swain, în vârstă de 30 de ani, și s-a căsătorit cu el. Avea 46 de ani atunci.

Sponsored links

Deciziile proaste ale acestei căsătorii au determinat-o pe Isabella să-și vândă acțiunile din afacerea familiei și să creeze o afacere de îngrijire a părului, eșecul nu a întârziat să apară și Alonzo a dispărut din viața ei, iar Isabella a murit în sărăcie.

Când Victoria avea 50 de ani, s-a căsătorit cu un tânăr de 19 ani, restul surorilor ei care nu s-au căsătorit nu au susținut uniunea dintre ea și tânăr și au respins-o, înstrăinarea lor a fost atât de mare încât nu au vizitat-o ​​nici măcar atunci când era pe patul de moarte.

Viața surorilor Sutherlands a fost întotdeauna însoțită de diferite forme de nefericire, Mary a avut perioade dese de nebunie și izolare. Când coafurile cu păr scurt au devenit la modă, succesul „Rapunzel” a luat sfârșit.


În 1926, cele trei surori care încă trăiau au vizitat studiourile de la Hollywood cu oferta de a realiza un film biografic, dar proiectul a fost anulat și Dora a murit într-un accident de mașină în timpul șederii ei acolo.

Sponsored links

Câteva luni mai târziu, cele două surori rămase s-au întors la ferma lor, trăind ultimii ani în mizerie. Casa a fost vândută și arsă câțiva ani mai târziu, lăsând doar urme ale mausoleului lui Frederick Castlemaine și câteva sticle vechi de tonic care le-a făcut celebre.

Știai despre povestea lor? Spune-ne în comentarii ce crezi.

Sponsored links