Poate fi un om înghețat și readus la viață după o perioadă de timp?

O vedem tot timpul în filme. O persoană este înghețată sau pusă în „cryosleep” și apoi dezgheață la o dată ulterioară, fără a avea loc îmbătrânirea sau alte efecte negative.

Sponsored links

Uneori, acest lucru se întâmplă intenționat, ca la cineva cu o boală incurabilă, sperând că o vindecare există în viitor, sau uneori întâmplător, ca cineva înghețat într-un ghețar.

Există vreo știință în spatele „criogenicilor”?

Știința din spatele ei există și aplicarea practicii se numește crionică. Este o tehnică folosită pentru depozitarea corpului persoanelor la o temperatură extrem de scăzută, cu speranța că într-o zi să le reînvie cineva. Această tehnică este efectuată astăzi, dar tehnologia din spatele ei este încă în fază incipientă.

Cineva păstrat în acest fel se spune că este în suspensie crionică. Speranța este că, dacă cineva a murit din cauza unei boli sau a unei afecțiuni care este în prezent incurabilă, poate fi „înghețat” și apoi reînviat în viitor, când v-a descoperită o cură.

De ce să aștepți să mori până vei fi înghețat? Nu va fi prea târziu atunci?

În prezent este ilegal să efectuați o suspensie crionică pe cineva care încă este în viață. Cei care doresc să fie înghețați criogen, trebuie mai întâi pronunțați legal morți, ceea ce înseamnă că inima lor a încetat să mai bată. Cu toate că, dacă sunt morți, cum pot fi ei vreodată reînviați?

Potrivit companiilor care efectuează procedura, „moartea legală” nu este aceeași cu „total mort”. Moartea totală, susțin ei, este punctul în care încetează toată funcția creierului. Ei susțin că diferența se bazează pe faptul că unele funcții ale creierului celular rămân chiar și după ce inima a încetat să mai bată. Cryonics păstrează o parte din funcția celulară astfel încât, cel puțin teoretic, persoana să poată fi readusă la viață la o dată ulterioară.

Sponsored links

Cum se realizează criogenizarea?

După ce inima ta încetează să-ți mai bată și ești pronunțat mort, compania cu care ai semnat te preia. O echipă de intervenție de urgență ajunge imediat. Îți stabilizează corpul furnizându-i creierului suficient oxigen și sânge pentru a păstra funcția minimă până când poți fi transportat la instalația de suspensie. Corpul tău este împachetat cu gheață și injectat cu un anticoagulant pentru a preveni coagularea sângelui în timpul călătoriei. O echipă medicală este în așteptarea sosirii corpului tău la unitatea de criză.

După ce ajungeți la instalația crionică, începe congelarea efectivă.

Nu te aruncă într-o oală uriașă de azot lichid?

Ar putea, dar în timp ce ai fi înghețat, majoritatea celulelor din corpul tău s-ar distruge și ai muri.

Pe măsură ce apa îngheață, se extinde. Deoarece celulele sunt alcătuite în mare parte din apă, înghețarea extinde „lucrurile” din interior care le distruge pereții celulelor și mor. Companiile crionice trebuie să îndepărteze și / sau să înlocuiască această apă. O înlocuiesc cu ceva numit crioprotectant. La fel ca antigelul dintr-un automobil. Acest amestec pe bază de glicerol protejează țesuturile organului dvs. împiedicând formarea de cristale de gheață. Acest proces se numește „vitrificare” și permite celulelor să trăiască într-un fel de animație suspendată.

Sponsored links

După vitrificare, corpul tău este răcit cu gheață uscată până când ajunge la -202 Fahrenheit. După această pre-răcire, este în sfârșit momentul să introduceți corpul în recipientul individual care va fi introdus într-un rezervor metalic umplut cu azot lichid. Acest lucru va răci corpul până la o temperatură de aproximativ -320 grade Fahrenheit.

Procedura nu este ieftină. Poate costa până la 200.000 de dolari să vă păstrați întregul corp sau doar 60.000 de dolari îți vor păstra creierul cu o opțiune cunoscută sub numele de neurosuspensie. Ei speră că tehnologia în viitor le va permite să cloneze sau să regenereze restul corpului.

Deci funcționează?

Mulți critici spun că companiile care efectuează crriogenizare pur și simplu își smulg clienții cu visul de nemurire care nu il vor livra. Nu ajută ca oamenii de știință care efectuează crionice să spună că nu au reînviat pe nimeni și nu se așteaptă să poată face acest lucru curând. Cel mai mare obstacol este că, în cazul în care procesul de încălzire nu se realizează exact la viteza și temperatura potrivită, celulele ar putea forma cristale de gheață și spargere.

În ciuda faptului că niciun om plasat într-o suspensie crionică nu a fost încă reînviat, unele organisme vii pot fi și au fost readuse dintr-o stare moartă sau aproape moartă. CPR și Defibrilatoarele pot readuce victimele accidentelor și atacurilor din morți zilnic.

Sponsored links

Neurochirurgii adesea răcesc trupurile pacienților, astfel încât să poată acționa pe anevrisme, fără a deteriora sau rupe vasele de sânge din apropiere. Embrionii umani care sunt înghețați în clinicile de fertilitate, decongelați și implantați în uterul mamei se transformă în ființe umane perfect normale. Unele broaște și alți amfibieni au o proteină fabricată de celulele lor care acționează ca un antigel natural care le poate proteja dacă sunt înghețate complet solide.

Criobiologii speră că nanotehnologia va face posibilă trezirea într-o zi. Nanotehnologia poate folosi mașini microscopice pentru a manipula atomi singuri pentru a construi sau repara practic orice, inclusiv caelule și țesuturi umane. Ei speră că într-o bună zi, nanotehnologia va repara nu numai daunele celulare cauzate de procesul de înghețare, ci și daunele cauzate de îmbătrânire și de boli.

Unii criobiologi au prezis că prima renaștere crionică ar putea avea loc încă din anul 2045.

 

 

Sponsored links

SURSĂzidbits.com