Doi bărbați au creat „piele” din Cactus pentru a salva animalele și mediul

Unul dintre cele mai comercializate produse din lume, pielea face parte dintr-o industrie în plină expansiune de 80 de miliarde de dolari. Dar, utilizarea de produse de origine animală și produse chimice dure face ca pielea să fie problematică nu numai pentru activiștii pentru drepturile animalelor, ci și pentru ecologiști. Din fericire, doi antreprenori din Mexic au lucrat pentru a găsi o alternativă de piele care să nu fie doar ecologică, ci să aibă și aspectul de pielea reală. Deci, ce folosesc pentru a face piele de cactus? Răspunsul ar putea să vă surprindă.

Sponsored links

Alternativă din piele animală fabricată din Cactus

Adrián López Velarde și Marte Cázarez au dezvoltat o metodă de transformare a cactusilor într-o piele vegană care pare realistă, nu ați ghici niciodată că a fost fabricată din această plantă de deșert. Și-au numit pielea vegană de cactus Desserto și este fabricată din cactusi crescuți in plantația lor în statul mexican Zacatecas. Cactusul este cunoscut pentru pielea sa robustă, groasă, ceea ce îi face textura perfectă pentru a simula pielea animalelor.

„Ideea de a utiliza această materie primă a fost concepută deoarece această plantă nu are nevoie de apă pentru a crește, iar în Mexic există o mulțime. De asemenea, simbolic, ne reprezintă pe toți mexicanii și toată lumea o cunoaște”, a împărtășit López Velarde. „În plus, pentru a putea încorpora acest material în diverse industrii, este esențial să se bazeze pe o aprovizionare stabilă și abundentă de materii prime. În prezent avem 2 hectare unde cultivăm cactusi, precum și o capacitate de extindere de 40 de hectare. În ceea ce privește capacitatea de producție, avem 500.000 de metri liniari pe lună.”

Frunzele mature sunt tăiate din plantele de cactus cultivate organic, curățate, zdrobite și apoi lăsate la soare pentru a se usca timp de trei zile înainte de procesare. Poate fi vopsit în mod natural folosind metode dezvoltate de Adriano Di Marti, compania lui López Velarde și Cázarez. Acest lucru face ca pielea vegană care este certificată organic să poată rezista la o utilizare obișnuită timp de aproape un deceniu.

Sponsored links

Sponsored links

Dacă asta nu a fost suficient pentru a vă convinge, pielea vegană a lui Adriano Di Marti este la egalitate, din punct de vedere al prețurilor, cu pielea autentică. Până în prezent, compania a creat scaune auto, încălțăminte, genți și chiar îmbrăcăminte. Și din moment ce este fabricat din material organic, pielea lor este respirabilă, ceea ce este adesea o problemă cu alternativele sintetice. Un alt plus pentru mediu, pielea de cactus este parțial biodegradabilă și nu conține niciun plastic – o altă problemă cu pielea sintetică. Aceasta face o alternativă adevărată la pielea animală care nu are un impact negativ asupra planetei.

Adriano Di Marti a provocat uimire când a debutat în 2019 la cel mai important târg din lume pentru producătorii de piele, Lineapelle. Primirea pielii de cactus a fost extrem de pozitivă, materialul fiind lăudat pentru flexibilitatea, moliciunea, atingerea și culoarea. În prezent, marca negociază proiecte cu actori importanți într-o varietate de industrii și lucrează pentru ca materialul să fie mai accesibil pentru întreprinderile mici și mijlocii. Așadar, sperăm că pielea de cactus va înlocui pielea animală într-un procent cât mai mare.

Sponsored links

Desserto este o piele vegană din cactus, care poate fi folosită pentru a crea orice, de la portofele la pantofi.

Desserto Vegan Piele

Pantofi din piele vegană Cactus

Sponsored links

Aflați mai multe despre cum acești antreprenori și despre ideea transformării unui cactus în piele.

Sponsored links

SURSĂmymodernmet.com