Peşterile de marmură din Patagonia

Un templu azuriu creat de natura, Catedrala de Marmura este o minune a naturii si ar putea fi cea mai frumoasa retea de pesteri din intreaga lume. In acest loc, vizitatorii pot observa lumina reflectata de apele turcoaz ale celui de-al doilea lac cu apa dulce ca marime, si anume General Carrera din Patagonia, Chile.

Sponsored links

Pesterile de marmura 01 Peşterile de marmură din Patagonia

Peisajul este completat de lumina care se misca in cadrul cavernei si, astfel, se creeaza un spectacol de lumini care il impresioneaza chiar si pe cel mai indiferent privitor.

Pesterile de marmura 02 Peşterile de marmură din PatagoniaLacul a fost decoperit in anul 1880 de geograful argentinian Carlos Moyano. Peisajul este unul neobisnuit in comparatie cu cel specific zonei nordice, iar muntii sunt rotungiti in urma eroziunii de catre ghetari si nu contin vegetatie.

Pesterile de marmura 03 Peşterile de marmură din PatagoniaDe la distanta, lacul arata minunat, desi cu cat esti mai aproape, cu atat albastrul devine mai evident.
Pasajele si pesterile formate sunt de multe ori indeajuns de mari pentru a permite accesul unor barci de mici dimensiuni.

Pesterile de marmura 04 Peşterile de marmură din Patagonia
Pesterile de marmura 16 Peşterile de marmură din Patagonia

Sponsored links

Sculpturile in marmura au o lungime de 300 de metri, iar roca prezinta diferite tonuri care depind de impuritatile din cadrul marmurei.Pesterile de marmura 06 Peşterile de marmură din PatagoniaPeisajul a atras atentia a numerosi fotografi, iar imaginile de mai jos ar putea explica motivul.

Sponsored links