Oul de Prepeliță: 10 beneficii uimitoare pentru sănătate ta

Ai avut vreodată ouă de prepeliță? Știți că aceste ouă sunt mai hrănitoare decât ouăle de pui pe care le consumăm de obicei? Pe lângă asta, ouăle de prepeliță au și o serie de beneficii pentru sănătate.

Sponsored links

Ați dori să știți care sunt? Le găsiți mai jos!

1. Bogat în nutrienți

Ouăle de prepeliță sunt mai hrănitoare și mai sănătoase decât ouăle de pui. Ouăle de prepeliță conțin 13% proteine, ceea ce este mai mult decât necesarul zilnic recomandat de proteine.

Ouăle de prepeliță sunt deosebit de bogate în vitamine B, cu peste 140% din tiamină (vitamina B1). Această cantitate este din nou mai mare decât valoarea de 80% de tiamină a puiului.

2. Previne tusea și ușurează astmul

Ouăle de prepeliță tratează multe afecțiuni și sunt eficiente în tratarea tusei și a astmului. Multe civilizații antice au folosit gălbenușul oului de prepeliță pentru a trata psoriazisul și eczema.

Calitățile benefice ale ouălor de prepeliță au fost văzute ca fiind un produs comercial, în zilele noastre găsindu-se capsule de extract de ou de prepeliță.

Sponsored links

3. Reduce riscul bolilor terminale

Dacă corpul are o cantitate scăzută de potasiu, riscați să contractați afecțiuni precum boli de inimă, hipertensiune arterială, artrită , accident vascular cerebral, cancer și tulburări digestive, printre altele.

Așadar, mănâncă ouă de prepeliță pentru a menține aceste nivelul de potasiu din corp. Dacă ouăle de prepeliță nu par prea apetisante, luați în considerare consumul de capsule cu extract de ouă de prepeliță.

4. Ajută la formarea sângelui

Ouăle de prepeliță sunt bogate în fier. Fierul este un mineral esențial, care nu numai că stimulează imunitatea, dar ajută la oxigenarea organelor, țesuturilor și a altor părți ale corpului.

De asemenea, fierul stimulează formarea de RBC, care vă îmbunătățește sănătatea sângelui. Ouăle de prepeliță conțin potasiu, ceea ce este benefic pentru sânge.

Sponsored links

5. Crește imunitatea

Ouăle de prepeliță ajută, de asemenea, la menținerea tulburărilor stomacale. Ouăle de prepeliă îmbunătățesc sistemul imunitar al corpului tău. De asemenea, ele stimulează memoria și cresc activitatea creierului.

Prin conținutul ridicat de fier, ouăle de prepeliță ajută, de asemenea, la creșterea nivelului de hemoglobină din corpul tău. Ouăle de prepeliță îți elimină corpul de compuși toxici și metale care se acumulează în organism.

6. Previne pietrele vezicii urinare

Ouăle de prepeliță sunt bune pentru îmbunătățirea sănătății rinichilor, ficatului și vezicii biliare. Ouăle de prepeliță inhibă, de asemenea, creșterea vezicii urinare și ajută la descompunerea acestora.

Ouăle sunt bogate în lecitină, care ajută la descompunerea pietrelor vezicii urinare.

7. Stimulează Libido-ul

Ouăle de prepeliță sunt bogate în substanțe nutritive. Fosforul, proteinele și vitaminele sunt unele dintre cele mai esențiale. Acești nutrienți vitali vă stimulează libidoul.

Sponsored links

8. Îmbunătățește calitatea părului

Ouăle de prepeliță sunt bune pentru părul tău. Nutrienții prezenți în ouăle de prepeliță îndreaptă și întăresc părul, făcându-l tot mai strălucitor.

Dacă vrei păr lung, strălucitor și puternic, ia în considerare includerea de ouă de prepeliță în dieta ta.

9. Antiinflamatoare

Ouăle de prepeliță sunt agenți antiinflamatori puternici, ceea ce îi face un aliment ideal pentru oricine suferă de dureri articulare, tuse cronică și bronșită.

Tendința anti-alergică a ouălor de prepeliță îmbunătățește, de asemenea, caracteristicile sale antiinflamatoare.

10. Bune pentru oamenii alergici la ouăle de pui

Pentru persoanele care sunt alergice la ouăle de pui, ouăle de prepeliță pot fi înlocuirea perfectă. Ouăle de pui pot provoca reacții, precum iritații excesive, vărsături, durerile de stomac și greață.

Ouăle de prepeliță nu provoacă alergii și au alergeni mai mici decât ouăle de pui. De fapt, ouăle de prepeliță prezintă și proprietăți anti-alergice. Aceasta se datorează unei proteine ​​speciale numite ovomucoide prezente în ele.

Deci, ce mai aștepți? E timpul să introduci uimitoarele ouă de prepeliță în dietă ta pentru o viață cât mai sănătoasă.

Sponsored links

SURSĂstylecraze.com