Oraşul subacvatic din Shicheng

Vechiul oras Shi Cheng din China, cunoscut sub numele de „Orasul Leului”, a fost fondat in urma cu peste 1.300 de ani. Acesta se afla la o adancime de 40 de metri, pe fundul unui lac si este precum Atlantida, orasul pierdut in istorie si amintit de Platon in scrierile sale.

Acesta a ramas intact de mai bine de 50 de ani, de cand a fost acoperit de apele unui lac construit de chinezi, pentru o noua centrala hidroelectrica, potrivit Huffington Post.
Image result for Oraşul subacvatic din Shicheng
A fost parasit in anul 1959, inainte ca un baraj sa inunde valea in care era situat. Shi Cheng era inconjurat de catre cinci versanti ai Muntelui Leului.

Sponsored links

Orasul plin de viata de altadata se afla acum pe fundul lacului, la o adancime cuprinsa intre 26 si 40 de metri.Image result for Oraşul subacvatic din Shicheng

Acum, Qiu Feng, un oficial din turism, a decis sa vada ce a ramas din orasul subacvatic.

„Am avut noroc. De indata ce ne-am scufundat, am gasit zidul exterior al orasului si chiar am luat o caramida din el pentru a dovedi ca l-am gasit”, a spus Feng.

Vechiul oras subacvatic chinez pare mai degraba desprins din scrierile lui Platon, care acum 2.600 de ani facea referire la orasul pierdut numit Atlantida.Image result for Oraşul subacvatic din Shicheng

In prezent, scafandrii vor sa foloseasca vechiul oras scufundat ca un obiectiv turistic si chiar fac planuri pentru o viitoare ruta de agrement.

Sponsored links

Sponsored links